Tallinlased avaldasid meelt lasteaedade toetuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus linnavolikogu ees.
Meeleavaldus linnavolikogu ees. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu ees oli enne tänase istungi algust meeleavaldus, mille eesmärk on toetada linnaelanike esitatud eelnõu, mis suunaks Tallinna televisioonile ette nähtud raha lasteaedadele.

Volikogu ette oli kogunenud mitukümmend plakatitega meeleavaldajat, kes seisid seal kuni istungi alguseni.

Plakatitelt võis lugeda, et miinimum vahenditega maksimaalset tulemust ei saa. Samuti oli eitatud küsimus, et kas prioriteet on Tallinna TV või lasteaiad.

Mupo ametnikud seisid linnavolikogu ees ja vaatasid, et mittevajalikud inimesed hoonesse ei pääseks. Teised kaks mupolast hoidsid olukorral silma peal teisel pool tänavat.

Linnavolikogu sotsiaaldemokraadist aseesimees Jaak Juske ütles, et see on esimene kord Tallinna ajaloos, kui linnakodanikud on algatanud volikogu eelnõu. See näitab, et midagi on selgelt valesti. Ta avaldas lootust, et linnavolikogu toetab 3882 linlase koostatud eelnõud. Samas oli ta realistlik ning mainis, et tõenäoliselt hääletab suur osa keskerakondlasi eelnõu vastu.

Juske oli nördinud, et linn eraldab üleriigilise telejaama käimalükkamiseks 20 korda rohkem raha, kui leiab lasteaedade remondiks. See tähendab, et midagi on väga valesti ja ebaõiglane. 2,4 miljoni euroga, mis on tänavu eraldatud Tallinna TTV-le, saaks umbes kaks lasteaeda kapitaalselt remontida. Samas ootab linnas korralikku remonti ligi 100 lasteaeda.

Linnavolikogu ette oli meelt avaldama tulnud ka eurosaadik Indrek Tarand, kes upitas endale plakati selga ning jagas vasakule ja paremale intervjuusid. Ta ütles, et laps on meie kõige kallim vara ning kui me viime oma kõige kallima vara hommikuti inimeste kätte, kes saavad suhteliselt nadi palka, siis nii ei saa edasi minna.

Tallinna TV kohta ütles Tarand, et tema ei oleks niisugust asja üldse loonudki, sest kui midagi sellist käima lükata, siis ei saa sellest sigidikust enam lahti. TTV on tema sõnul mõttetult kallis, kuigi mõni saade on seal isegi päris hea.

Meeleavaldusel astusid kõnedega üles ka Brit Kerbo MTÜ-st Kodaniku Hääl ning Lauri Läänemets (Noored Sotsiaaldemokraadid). Läänemets ütles, et välja tuldi just laste pärast. Ta lisas, et lasteaedade praeguse hullu seisukorra eest vastutavad nii riik kui linnavalitsus, üks ei ole teisest parem. Läänemets kinnitas, et meeleavaldajad ei sõdi niivõrd Tallinna TV vastu kui lasteaedade poolt. Soovitakse, et linn väärtustaks lapsi rohkem kui propagandat.

«Edukat munitsipaaltelevisiooni saab teha peaaegu olematute kulude eest, inimlikku lasteaeda aga mitte. Praeguse rahastamise juures kulub kõigi renoveerimist ja remonti vajavate lasteaedade korrastamiseks rohkem kui sada aastat. See on absurd,“ selgitas Läänemets.

Linnavolikogu istungile suundunud abilinnapea Arvo sarapuu uuris plakateid ning avaldas lootust, et arutelu lasteaedade teemal tuleb tuline.

3882 linlase poolt esitatud eelnõu toetavad ka volikogu Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles