Kosmikute kurb algus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kosmikud ilmusid Eesti muusikaareenile 1999. aastal. Niisama ootamatult kui nad siia ilmusid, kadusid nad mõneks ajaks pildilt.

Bändi moodustasid Taavi Pedriks (laul), Andres Vana (kitarr), Raivo Rätte (bass) ja Kristo Rajasaare (trummid). Bänd tegutses ligi aasta, kui katkes ansambli laulja Pedriksi elutee. Sellest ajajärgust sündis esimene album “Ei roosid”.

Ansambli ülejäänud liikmed võtsid aja maha, tegid proove ja katsetasid lauljaid. Lõpuks langes valik Eriti Kurva Muusika Ansambli liikmele Meelis Hainsoole, kes liitus Kosmikutega 2003. aastal. Selle koosseisuga tegutsevad Kosmikud tänapäevani.

Pärast Hainsoo liitumist salvestasid Kosmikud albumi “Kuidas tuli pimedus ...” (2003). Järgnesid “Kuidas kuningas Kuu peale kippus” (koos No-Big-Silence’iga) (2004), “Pulmad ja matused” (2006), “Ainus, mis jääb, on BEAT” (2008) ja “Öö ei lase magada” (2011).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles