Maksuamet võttis mustikakorjajad vahele (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid Pärnumaa mustikakorjajaid. Foto on illustreeriv.
Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid Pärnumaa mustikakorjajaid. Foto on illustreeriv. Foto: Paul Poderat

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuvastas Pärnumaal kontrollide käigus kuraditosina jagu registreerimata marjakorjajat, toitlustusasutuste töötajat ja tanklatöölise.

MTA töötajad kontrollisid juuli teises pooles Pärnus 21 äriühingu toitlustuskohti ning augustis Pärnumaa mustikakorjajaid ja tanklat. Külastuste eesmärk oli kontrollida töötajate registreerimist ja võimalikku ümbrikupalga maksmist. Kontrollitud 80 toitlustusasutuse töötajast oli registrisse kandmata seitse, marjakorjajatest olid registreerimata kõik viis inimest, tanklas üks inimene.

MTA maksuauditi üksuse juhi Airi Lepassare sõnutsi olid söögikohtades registreerimata peamiselt hooajatöölised, keda suvel kasutatakse palju. Nelja äriühingu puhul tuvastati muidki rikkumisi ja alustati maksumenetlusi.

“Näiteks oli nendes äriühingutes töötajaid, kes said töö eest tasu enne, kui nad olid registrisse kantud, nende palgamaksed olid deklareerimata ja maksud tasumata,” ütles Lepassar.

Üht Pärnumaa tanklat kontrollides avastati kohapeal registreerimata töötaja kõrval maksude varjamist kajastav dokumentatsioon, mis on üks aluseid edasiseks maksumenetluseks.

“Käibe varjamine, ümbrikupalga maksmine, töötajate registreerimata jätmine ja kütusemüügi nõuete eiramine on olulised rikkumised, kus peale maksukohustuse määramise algatatakse süüteomenetlus ja määratakse karistus,” märkis Lepassar.

MTA eesmärk on ümbrikupalga saajate osa vähendada 2021. aastaks poole võrra. Amet jätkab ümbrikupalkade maksmise ja käibe varjamise tuvastamiseks suunatud vaatlusi kogu Eestis, senisest rohkem väikelinnades ja asulates.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles