Kui narkootikumid postkasti potsatavad

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on narkootilise aine kahtlustusega saadetisi postist tabatud 509 ja Pärnumaale oli neist tellitud 32.
Eestis on narkootilise aine kahtlustusega saadetisi postist tabatud 509 ja Pärnumaale oli neist tellitud 32. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Järjest rohkem üritatakse välismaalt Eestisse posti teel narkootikume tellida. Näiteid pole tarvis kaugelt otsida: just sel nädalal vaeb Pärnu maakohus kohtuasja, kus süüpingis noor mees, kes üritas tellida kahtlasi aineid Hollandist.

“Süüdistuse järgi tellis 28aastane Elvis möödunud aasta veebruaris Hollandi veebipoest lihtmaksikirjaga sinist kristalset ainet ja kaks psühhotroopse aine sisaldusega pabeririba. Narkootilise aine sisalduse tõttu peeti saadetis kinni ja Elvis seda kätte ei saanud,” selgitas süüdistuse kokkuvõttes prokurör Helga Aadamsoo.

Prokuratuuri teatel piisanuks kristalses aines sisaldunud etüülfenidaadist joobe tekitamiseks vähemalt 20-le ja kümme margiks perforeeritud etisolaami sisaldavatest paberiribadest pea kümnele inimesele. Tegu on psühho­troopsete ainete nimekirja kantud ­ainetega, mida kasutatakse mõningates retseptiravimites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles