Toris meenub lätlaste panus omariiklusesse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris algab laupäeval kell 12 pidulik teenistus, mis on pühendatud Läti kodanike panusele Eesti omariikluse saavutamisel, ja avatakse mälestustahvel 50-le Vabadusristi kavalerile.

Pidulikul jumalateenistusel osalevad president Toomas Hendrik Ilves, Läti Vabariigi suursaatkonna ja kaitsejõudude esindajad. Teenib EELK peapiiskop Andres Põder, mängib kaitseväe orkester.

Eesti Vabariigi autasu Vabadusrist asutati 24. veebruaril 1919 iseseisvuse ja vabaduse eest võitlemise teenete tunnustusena.

Vabadusristi kavalere oli 3130, neist 50 Läti Vabariigist. Kõigi nende nimed ongi kantud Toris avatavale mälestustahvlile, mis avatakse Läti rahvuspüha, 18. novembril tähistatava taasiseseisvumispäeva eel.

Tasuta buss üritusele väljub Pärnust Kaitseliidu maja eest tund enne ürituse algust ja toob teenistusest osavõtjad pärast samasse tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles