Õed Umbid said uue paadi raha kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjaliisa Umb
Marjaliisa Umb Foto: Liis Treimann

Kui veel kevadel ei teadnud purjetajatest õed Marjaliisa ja Elise Umb, kas saavad üldse karjääri jätkata, sest uue paadi ostmisest oli puudu täpselt 7000 eurot, siis nüüdseks on raha koos. Veelgi enam – ka uus 470-klassi paat on juba Eesti poole teel. Ühtekokku tuli selle eest välja käia ligi 20 000 eurot.


«Lõviosa rahast tuligi headelt toetajatelt. Ühe neljandiku summast saime kokku ka tänu tehtud kampaaniale,» rääkis Marjaliisa Umb ja lisas: «Nagu näha, pole kõik head inimesed siit maailmast veel kadunud! Aga neid tuli ka tikutulega taga otsida.»

Kuigi Umbid saavad uue paadi peagi kätte, otsustasid nad, et Austraalia MMile siiski ei minda.
Vaatamata sellele, et seal jagatakse välja esimesed Londoni olümpia kohad.  

 «Austraalia eelarvet ei saanud me siiski kokku, selle jaoks oleks oma 20 000 eurot juurde vaja,» nentis Umb. Seda enam, et Austraalias võistlemiseks tulnuks uus paat juba septembris teele saata. Siis polnud õdedel aga paadiraha veel koos.

Lootused Londoni olümpiale pääseda pole aga sugugi veel kustunud, sest maikuus peetaval Barcelona MMil jagatakse välja veel viis piletit. «Oleme positiivselt meelestatud ning loodame, et suudame olümpiapileti välja võidelda,» kinnitas Marjaliisa Umb.

Pekingi olümpiale pääsemisest jäi õdesid Umbe lahutama vaid kolm kohta. Melbourne’i MMil said nad toona 11. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles