Haiglajuht on sunnitud haigekassa nõukogust lahkuma (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut teeb valitsusele ettepaneku haigekassa nõukogu liikmete nimetamiseks ja nõukogust välja arvamiseks. Nõukogust arvatakse välja Pärnu haigla juht Urmas Sule.

1. septembril jõustunud Eesti Haigekassa seaduse muudatusega vähendati haigekassa nõukogu liikmete arvu seniselt viieteistkümnelt kuuele. Seaduse muudatuse kohaselt peab arvestama, et nõukogu liikme nimetamisel või tagasi kutsumisel ei ole isiku majandus- või kutsetegevus seotud tervishoiuteenuse osutajaga ega ravimi käitlemise tegevusluba omava või meditsiinitehnoloogia tootmise või müümisega tegeleva isikuga ning ta ei kuulu ka nimetatud tegevusalade esindusorganisatsiooni juhtorganisse ega saa sellele organisatsiooni põhitegevuse eest tasu.

Nimetatud nõuetele ei vasta Eesti Tööandjate Keskliidu ettepanekul nimetatud Pärnu Haigla juht Urmas Sule ja ravimitootjate liidu juht Riho Tapfer, mistõttu lõppesid nende volitused 1. septembril 2018.

Kärbitud nõukogu

Uue seaduse kohaselt on haigekassa nõukogu liikmeteks vastavalt ametikohale tervise- ja tööminister ning rahandusminister. Lisaks neile nimetab valitsus Eesti Tööandjate Keskliidu ettepanekul kaks, Eesti Ametiühingute Keskliidu ettepanekul ühe ja Eesti Puuetega Inimeste Koja ettepanekul samuti ühe nõukogu liikme. Nõukogusse ei kuulu enam riigikogu liige, sotsiaalkomisjoni esimees, sotsiaalministeeriumi ametnik ning Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni ja lastekaitse liidu liikmed.

Tulenevalt Eesti Haigekassa seadusest jätkavad 1. septembrist 2018 kuni volituste lõppemiseni nõukogus Eesti Tööandjate Keskliidu (Toomas Tamsar), Eesti Ametiühingute Keskliidu (Peep Peterson) ja Eesti Puuetega Inimeste Koja (Ulvi Tammer-Jäätes) esitatud liikmed.

Eesti Tööandjate Keskliit esitab lähiajal uue nõukogu liikme, kuna Sven Pertensi volitused lõppesid 2. septembril 2018.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles