Võrkpallurid leidsid viimase pusletüki Brasiiliast

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chizoba Neves Atu oli täna hommikul juba kergejõustikuhallis: müttas kaaslastega jooksurajal ja rassis kangitrenni teha
Chizoba Neves Atu oli täna hommikul juba kergejõustikuhallis: müttas kaaslastega jooksurajal ja rassis kangitrenni teha Foto: Reio Tilk

Pärnu võrkpalliklubiga liitus Brasiilia diagonaalründaja Chizoba Neves Atu ja nüüd on sats koos.

21aastane leegionär pallis viimasel kahel hooajal Brasiilia tugevuselt teises liigas Monte Cristo/Artesanali tiimis. Kontraht suvepealinna tiimiga on tema esimene välisleping.

Pärnu meeskonna mänedžer Reio Tilk ei osanud vastse täienduse kohta midagi lisada, kuna üleminek käis agendi kaudu ja brasiillasega tutvuti video vahendusel. Küll oli eile hilisõhtul suvepealinna jõudnud mees täna hommikul juba kergejõustikuhallis: müttas kaaslastega jooksurajal ja rassis kangitrenni teha.

Peale kahemeetrise Atu liitusid suvepeallinna klubiga tänavu Läti koondise nurgaründaja Atvars Ožolins, Ukraina koondise nurgaründaja Ilja Kovaljov ja kohalikud Martti Keel, Allar Keskülla, Mattias Rahuoja, Edgar Maier ja Madis Parrol.

Kahe hooaja vahel lahkusid tiimist Kevin Saar, Harri Palmar, Markkus Keel, Robert Juchnevic, Edvinas Vaškelis ja vennad Märt ja Siim Tammearu. Seega on tänavune tiim täiesti uut nägu.

Chizoba Neves Atu (vasakul) ja Tamar Nassar.
Chizoba Neves Atu (vasakul) ja Tamar Nassar. Foto: Reio Tilk

Tilga sõnutsi peeti läbirääkimisi veel mitme noormängijaga, aga kuna nendega jooksid kõnelused liiva, toodi satsi leegionärid. “Nüüd on meil tiimis isegi rohkem mehi, kui tarvis – 16,” tunnistas Tilk. “Septembri jooksul väheneb see number 14 peale.”

Pärnu võrkpalliklubi 2018/2019

Sidemängijad: Martti Keel, Richard Voogel ja Karl Lilles
Temporündajad: Toms Švans, Tamar Nassar, Mhait-Martin Pool ja Mattias Rahuoja
Nurgaründajad: Taavet Leppik ja Ilja Kovaljov, Atvars Ožolins ja Edgar Maier
Diagonaalründajad: Chizoba Neves Atu ja Madis Parrol
Liberod: Silver Maar, Allar Keskülla ja Heiki Hunt

Hooaja alguseks kärbitakse tiimi kahe mängija jagu.

 

Pärnakad hakkasid füüsist laduma juuli viimasel nädalal, pallitrennidega alustati augusti keskel. Avo Keele juhendatav tiim alustab hooaega kontrollmängudega juba sel nädalavahetusel 60. Jaan Gutmanni nimelisel rahvusvahelisel Võru võrkpalliturniiril, kus vastas on kohalikud, Saaremaa VK, Soome tiim AKAA Volley ja lätlaste OC Limbaži/MSG.

14.–16. septembrini toimub teine kontrollturniir Tartus ja 19.–21. septembrini kodupubliku rõõmuks Pärnus, kui suvepealinna sõidavad Tartu Bigbank, Soome tiim Raision Loimu ja leedukate Klaipeda.

Pärnu võrkpalliklubi osaleb nagu eelmisel hooajal Balti liigas, Eesti meistri- ja karikavõistlustel, kus eesmärk on medal. Balti liiga algab 29. ja 30. septembril, kui võõrsil minnakse vastamisi Daugavpilsi ja Jekabpilsiga.

Peale selle võtab Pärnu klubi osa CEV Challenge Cupist, kus 1/16-finaalis tuleb vastu Itaalia klubi Vero Volley Monza. Esimese matši peavad pärnakad kodusaalis novembri lõpus, võõrsil mängitakse nädal hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles