Galerii: kutsehariduskeskuse tudengid võistlesid virtuaalreaalsuses

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kohtusid Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) Eesti ehitusvaldkonna spetsialistid ja õpilased, et tutvuda tuleviku ehituslahenduste ja karjäärivõimalustega ning panna end proovile virtuaalreaalsuse võistluses.

Messi-seminari “Kohtumine tulevikuga” üks osa oli telesaate “Rakett 69” formaadil põhinev vigurülesannete võistlus Onninen 69. Mõõduvõtt koosnes kolmest ülesandest, mille lahendamise tegi põnevaks virtuaalreaalsuse prillid, mis pöörasid maailma teistpidi ehk kõiki ülesandeid tuli lahendada peegelpildis.

“Esimene ülesanne oli reaktsiooniülesanne, mille puhul tuli peegelpildis saada pihta süttivale tulukesele, seejärel tuli lahendada elektritööde jadaülesanne ehk ühendada pirnid pistikupesadesse, lülitada sisse kaitsmed ja vool – õige lahenduskäigu korral süttisid kõik tulukesed,” selgitas AS Onninen Eesti tegevjuht Peeter Matt. “Kolmandaks tuli peegelpildis olla täpne ehk viia mänguplatvormil rõngas traati mööda punktist A punkti B, ilma et see traati puudutaks.”

Põneva võistluse kõrval toimusid töötoad, mille fookuses olid energiasäästlikud ehitusviisid ehk liginullenergiahoonete ehitamine. “Arvestades, et aastaks 2020 peavad kõik uusehitised vastama liginullenergia nõuetele, tuleb juba praegu uute nõuete ja kõikvõimalike tehniliste lahendustega olla sina peal,” sõnas Matt.

Samuti avanes ehitushuvilistel võimalus tutvuda ligikaudu 30 tootja uudislahendustega.

PKHK direktori Riina Müürsepa sõnade kohaselt näitab mess-seminar nii õpilastele kui kutseõpetajatele tehniliste toodete valdkonna suundi. “Kutsekoolide õpilased võivad tulevikus olla nii kliendid, koostööpartnerid kui tarnijad, seega on oluline, et tulevased spetsialistid saavad varakult tutvuda tarnijate lahendustega ja küsida nõu karjäärivalikul,” seletas Müürsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles