Alaealiste kaasameelitamise kahtluse tõttu taga otsitud haruldane sportauto leiti avalikkuse abiga üles

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane Kia Stinger.
Punane Kia Stinger. Foto: Usa Today Network

Hiljuti palus SA Kadunud ajakirjanduse ja sotsiaalmeedia vahendusel abi Eestis liikunud välismaa numbrit kandva punase Kia sportauto ja sellega sõitnud inimeste leidmiseks, seostades neid alaealiste kaasameelitamise ja neilt vabaduse võtmisega. Sõidukit nähti Weekend Festivali ajal Pärnuski.

Sihtasutuse tegevjuht Aare Rüütel andis teada, et tänu avalikkuse aktiivsele abile saatis otsinguid edu ja info edastati Lääne prefektuurile.

Politsei kontrollis vihjet. “See noor inimene jõudis koju ja temaga on kõik korras. Praegu ei ole mingit alust arvata, et autos sõitnud täiskasvanud ohustaks kedagi teist,” ütles politsei pressiesindaja Ilmar Kahro. “Kui juhtunu asjaolud on selged, saame neist põhjalikumalt rääkida.”

Kahro märkis, et politsei kontrollib kõiki vihjeid ja infokilde ning alaealiste suhtes toime pandud kuritegude kahtluse puhul reageeritakse alati täie tõsidusega.

Rüütel tänas abistajaid ja teabe jagajaid. “Info vananeb ajas kiiresti, näiteks valvekaamerad ja autode pardakaamerad lindistavad üle ja on oluline enne selle infoni jõuda,” ütles ta.

SA Kadunud koostööpartner on Euroopa riike ühendav organisatsioon Amber Alert Europe, mille üks eesmärke on alaealise kadumisest, näiteks tema röövi korral, kiiresti avalikkust teavitada ja selle juhtumi kohta teavet koguda. “Selle juhtumiga edastas SA Kadunud Amber Alert Europe'i kaudu kõikidele Euroopa riikide vabatahtlikele otsinguorganisatsioonidele küsimuse ja teate, et kui kusagil on veel infot niisuguste tundemärkidega auto ja isikutega Euroopas seotud olnud kadumisjuhtumitest, siis Eestis on selle auto ja seda kasutanud isikute info,” rääkis sihtasutuse üks asutajaid Peeter Kaaret.

“Iga jagatud pusletükk aitab Europolil näha suurt pilti ja aidata nii lapsi kui kõiki inimesi, kes kadudes langevad kuriteo ohvriks. See tuletab meelde, et on vaja operatiivselt teha piiriüleselt pingutusi, leidmaks üles Euroopas siiani kadunud inimesed,” selgitas Kaaret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles