Eestlased haarasid EMi liidrikoha

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullu Vana Maailma meistrikulla pälvinud Katariina II meeskond alustas Küprose EMi sõiduvõiduga.
Tunamullu Vana Maailma meistrikulla pälvinud Katariina II meeskond alustas Küprose EMi sõiduvõiduga. Foto: Sander Van Der Borch

Küprosel Limassolis avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlusel osaleb kolmes grupis kokku 48 jahti ja esindatud on 12 riiki.

ORC C-klassis võitis regati avasõidu Pärnu jahtklubi lipu all seilav Aivar Tuulbergi purjekas Katariina II Karl-Hannes Tagu roolimisel. Liidrile järgnesid Rudolf Vrestali Giulia Tšehhist ja George Drakopouluse Blue Line Kreekast. Esikuuikusse mahtusid veel Adonis Kalopetridese Almira Küproselt, Antonis Katigiannakise Tamumm-Marineshop Kreekast ja Yoav Phugashi Blue Wave Iisraelist.

Suuremate purjekate B-klassis juhib EMi tallinlase Mati Sepa Technonicol. Teise koha sai avapäeval Tomaš Doležali Daring Sisters Tšehhist ja kolmas oli Easy Swisha meeskond jahil Next Iisraelist. Järgnesid venelase Mikhail Kadetovi St. Anna, prantslase Yves Grosjeani Jivaro ja Gibraltari lipu all seilava Oleg Stashkevychi Maestro.

Kokku on EMi kavas tosin võistlussõitu ja medalivõitjad selguvad laupäeva õhtuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles