Kahel korral auto alla jäänud Taaramäe: Autojuhid ei arvesta ratturi kiirusega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Sille Annuk

Profirattur Rein Taaramäe, kes sadulas kaks korda auto alla jäänud, kutsub sohvreid üles jalgratturitega arvestama ja roolis kõrvaliste asjadega mitte tegelema.

Esimene avarii juhtus Vändra mehel Hispaania velotuuril Vueltal. “Jäin teistest maha saateautode rivi vahele. Autode vahed olid üliväikesed ja mina siis seal veel kuskil. Järsku käis kõmm! Äkki olin kõrgel õhus. Maandusin teisel pool barjääre. Midagi ei saanud aru. Mis juhtus? Ratas oli viieks tükiks, ise šokis,” jutustas Taaramäe portaalile Autogeenius.

Rein Taaramäe ratas pärast autoga kokkupõrget.
Rein Taaramäe ratas pärast autoga kokkupõrget. Foto: Auto.geenius.ee

Teinegi õnnetus juhtus Hispaanias. “Autojuht tegi ootamatu manöövri üle kahe pideva joone. Lendasin nagu kalts üle kapoti. Õnneks pääsesin kergelt, põlv oli paistes,” rääkis rattaäss. “Aga selliste manöövritega on Eestiski kahtlased lood. Autojuhid ei arvesta ratturi kiirusega. Sõidavad mööda selleks, et kohe pärast möödasõitu parempööre teha.”

Milline turvaseade on Taaramäe rattal Eestis treenides, saate lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles