Eesti purjetajad kindlustasid liidrikoha

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina II meeskond on kahe sõiduvõidu ja ühe teise kohaga EM-regati liider.
Katariina II meeskond on kahe sõiduvõidu ja ühe teise kohaga EM-regati liider. Foto: Nikos Pantis

Avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlusel Küprosel Limassolis Akrotiri lahel on kolme sõidu järel mõlemad Eesti meeskonnad liidrikohal.

ORC C-klassis on Pärnu jahtklubi lipu all seilava Aivar Tuulbergi Katariina II kontol kaks sõiduvõitu ja üks teine koht. Liidrile järgnevad Rudolf Vrestali jaht Giulia Tšehhist ja Antonis Katigiannakise Tamumm-Marineshop Kreekast.

Esikuuikusse mahuvad veel kreeklaste Blue Line ja Iisraeli tiimid jahtidel X-President ning Blue Wave.

Suuremate purjekate AB-klassis juhib EMi täisedu, kolme sõiduvõiduga tallinlase Mati Sepa Technonicol. Teisel kohal purjetab Tomaš Doležali Daring Sisters Tšehhist ja kolmas on Easy Swisha meeskond jahil Next Iisraelist. Järgnevad venelase Mikhail Kadetovi St. Anna, Gibraltarit esindava Oleg Stashkevychi Maestro ja prantslase Yves Grosjeani Jivaro.

“Pikad avamereetapid pole meie lemmikud, sest seal on alati väike loteriimoment sees,” märkis Katariina II kapten Tuulberg. “Meie meeskonna tugev külg on lühirajasõit, kus asjad ja olud on selgemad ja võtame üks päev korraga. Tuuleolud on siin keerulised ja võistlus alles algas.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles