Galerii: saemehed lõhkusid kärmelt südalinna narkopesa

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kesklinna silla juurde Jaansoni raja äärde idüllilise vaatega jõekaldale olid narkomaanid rajanud süstimispesa.

Rägastiku varju oli asetatud madrats, kus selitades said uimas­tisõltlased nõela veeni torgata ning jõesuuet ja maalilist purjekaist tulvil jahisadamat ­silmitsedes keset vaikelu uima jääda. Süstijate pesa miljööväärtuslikul alal paistis kenasti kätte nii terviserajalt kui sillalt. Kuna võsa oli tihe, ei olnud enamikul jalutajatest selle varjus toimuvast ilmselt aimugi.

Võpsikus nähtu oli aga kõike muud kui meeldiv. Ümberringi vedelesid süstlad ja nõelad. Mõni nõel oli pärast kasutamist pandud plastümbrisesse. Mõni turritas jõekaldal aga päris ohtlikult. Madratsi peatsi juurde puutüve najale oli paigutatud süstal, milles veri polnud jõudnud veel hüübida.

Kirjeldatud patupesa paiknes suvepealinna südames veel üle­eile, kui Pärnu Postimees tegi seal videoreportaaži. Eile ennelõunal jõudsid aga valge mikrobussiga kohale linna heakorratöölised, tõmbasid saed üürgama ja võtsid narkopesa looduslikud seinad maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles