Galerii: politseikadetid harjutavad ohtlike kurjategijatega toimetulekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži kolmanda kursuse õppurid harjutavad täna Paikuse õppekeskuses äkkrünnaku tõrjumist ja operatsiooni kavandamist.

“Õppeprotsess on üles ehitatud nõnda, et sündmuses oleks vähe mängulisust ja olukord oleks võimalikult reaalne. Oluline on, et kadetid saaksid endale võtta kogu vastutuse. See on kui projektinädal, kui näiteks kunstikoolis tehakse iseseisvalt esimene ajakiri, siis meil esimene operatsioon,” selgitas politsei- ja piirivalvekolledži turvataktika õppetooli juhataja Jaak Kiviste ja lisas, et tänane harjutus on jäämäe tipp.

“Sedalaadi õppused toovad välja meie tugevad ja nõrgad küljed. Tugevus lisab enesekindlust, ülejäänut saab aga hiljem analüüsides parandada,” nentis politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen.

Kiviste sõnutsi saavad kadetid tänu säärastele harjutustele teadlikumaks sellest, kuidas Eesti riiki paremini kaitsta.

Politsei- ja piirivalvekolledži kadetid on teinud kaks nädalat planeerimistöid: koostanud objekti kaitseplaanid, jaganud ära ülesanded ja sõlminud kokkulepped kaasatud asutuste vastutavate ametnikega. See töö kulmineerubki õppusega, kus selgub, kuidas  õnnestub plaanid teostada ja oma isikkoosseisu kaitsta.

Õppusesse on peale sisekaitseakadeemia töötajate ja õppurite kaasatud lennusalk, soomukid, kaitsevägi, demineerijad ja politsei- ja piirivalveameti kiirreageerimisüksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles