Katariina II tõi Euroopa kulla Pärnusse

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Tuulbergi meeskond purjetas jahil Katariina II Euroopa meistritiitli vääriliselt.
Aivar Tuulbergi meeskond purjetas jahil Katariina II Euroopa meistritiitli vääriliselt. Foto: Nikos Pantis

Pärnu jahtklubi lipu all seilava Katariina II ja pealinna purjetajate Technonicoli meeskond krooniti Küprosel Limassolis Akrotiri lahel avamerepurjetamise ORC-klassi Euroopa meistriks.       

C-grupis Vana Maailma kulla vääriliselt võistelnud Pärnu jahtklubi auliikme Aivar Tuulbergi jahi Katariina II pardal purjetasid Karl-Hannes Tagu, August Luure, Kevin Grass, Jaan Akermann, Henri Lepik, Peter Šaraškin ja itaallane Marco Bodini. Eesti paatkond võitis kaheksast sõidust kuus ja finišeeris kaks korda teisena. Hõbedale tuli Rudolf Vrestali jaht Giulia Tšehhist ja pronksi sai Antonis Katigiannakise Tamumm-Marineshop Kreekast.

Kõige suuremate paatide AB-grupis suutis tallinlase Mati Sepa Technonicol koguda neli sõiduvõitu, kaks teist ja ühe kolmanda koha. Kuldses tiimis sättisid soote Raul Grigorjev, Martin Müür, Rene Treifeldt, Andrus Luht, Martin-Gustav Lepp, Riho Koost, Tanel Tamm ja Venemaa purjesportlased Vladimir Nikitin ning Ilya Brilliantov. Teise poodiumikoha hõivas Tomaš Doležali Daring Sisters Tšehhist ja kolmandaks tuli venelaste St. Anna Mikhail Kadetoviga roolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles