Sügisregatt pani noored merekarud karmilt proovile

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sügisregati kahel esimesel võistluspäeval nõudsid tugev tuul ja kõrged lained võistlejatelt kõrget meisterlikkust paadi taltsutamisel.
Pärnu sügisregati kahel esimesel võistluspäeval nõudsid tugev tuul ja kõrged lained võistlejatelt kõrget meisterlikkust paadi taltsutamisel. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Svertpaadipurjetajate Pärnu rahvusvahelisel sügisregatil kostitas ilmataat võistlejaid reedel ja laupäeval tugevate lõunakaarest puhunud iilidega, pühapäeval said purjetajad nautida päikesepaistet ja mõnusat läänetuult.

Kuni 16aastaste Optimist-klassis panid lõunanaabrid Pärnus oma paremuse maksma. Regativõidu teenis Agate Einause, kes kaheksast fliidisõidust suutis noppida viis esimest, kaks teist ja ühe kolmanda koha. Teise auhinna vääriliselt seilas Emils Amsils ja kolmanda poodiumikoha hõivas Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandik Angeliina Maria Isabel Õunap.

Karel Ratnik lõpetas regati seitsmendal kohal, Lisbeth Taggu sai kaheksanda tulemuse ja talle kuulus tüdrukute kolmas auhind. Pert Salundi oli 11., Angus Aarna Ant 20., Andrias Sepp 21., Laura Marii Taggu 37., Emma Mia Kaar 54., Kardo Remi Kaar 59., Martin Rahnel 61., Dagne Aasmaa 62. ja Daniel Johann Andres Õunap 73.

Laser 4,7 klassis pidid kodulahel seilanud Hendrik Holtsmann ja Johanna Taggu leppima vastavalt seitsmenda ja 32. kohaga. Pjedestaali hõivasid Saaremaa merispordi seltsi poisid: esikoha võitis Silver Vahstein, teiseks tuli Peeter Kaju ja kolmas oli Daniel Rüütel.

Zoom8 paatide võistlusel hõivasid pealinna sportlased seitse esimest kohta. Regati võitis Helen Pais Kalevi jahtklubist talle järgnesid Rein Ottossoni purjespordikooli õpilased Aleksander Luik ja Aleksander Kuusik.

Kolmes klassis kokku purjetas nädalavahetusel Pärnu lahel 160 paati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles