Terviseamet võtab koolid ja lasteaiad luubi alla

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti sihtuuring puudutab Eesti koolide ja lasteaedade sisekliima kvaliteeti.
Terviseameti sihtuuring puudutab Eesti koolide ja lasteaedade sisekliima kvaliteeti. Foto: Urmas Luik

Terviseamet jätkab kevadel alustatud kaheaastast koolide ja lasteaedade sisekliima kvaliteedi sihtuuringut.

Terviseameti Põhja talituse juhi Ester Öpiku sõnade kohaselt tutvuvad ameti esindajad muu hulgas laste- ja haridusasutuste valgustuse ja ventilatsiooni seisukorraga ja kontrollivad radooni sisaldust õhus. „Senised inspekteerimise tulemused on aeg-ajalt näidanud, et koolides ja lasteaedades esineb õhuvahetus- ja valgustusprobleeme,“ ütles Öpik.

Kavas on hinnata kooli väliskeskkonda, sest lähedal asuvad sõiduteed, parklad ja muud hooned mõjutavad samuti haridusasutuse sisekliimat. „Soovime saada võimalikult täpse tervikpildi, mistõttu arvestame nii otseseid kui kaudseid sisekliimat mõjutavaid tegureid,“ selgitas Öpik.

Uuring hõlmab üle 1300 lasteaia ja kooli, kokkuvõtte koostab terviseameti keskkonnatervise osakond 2020. aastal. Uuringu tulemuste põhjal tehakse asutuste haldajatele ettepanekud olukorra parandamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles