Lihulas algas MAFF

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matsalu loodusfilmide festivalil linastub tänavu 90 filmi Eestist ja kaugemalt.
Matsalu loodusfilmide festivalil linastub tänavu 90 filmi Eestist ja kaugemalt. Foto: Jana Viljak

Täna anti Lihula kultuurimajas avalöök 16. Matsalu loodusfilmide festivalile ehk MAFFile. Ürituse peakorraldaja Silvia Lotman tervitas teatrisaalis filmisõpru ja režissööre ning kuulutas viiepäevase festivali avatuks. 

MAFF koosneb filmi- ja fotoprogrammist, noortele mõeldud loodushariduskavast, seminaridest ja töötubadest, mis pööravad tähelepanu loodusele, inimtegevuse tagajärgedele ja muudele keskkonnateemadele. Tänavu linastub festivalil 90 filmi, mis jõudnud Lihulasse Norrast, Alaskalt, Austraaliast, Prantsusmaalt, Türgist ja kodusest Eestistki. Kolmandik filmidest osaleb rahvusvahelises võistlusprogrammis.

Festivalile kogunevad auhinnatud filmitegijad ja loodusfotograafid. 
Festivalile kogunevad auhinnatud filmitegijad ja loodusfotograafid. Foto: Jana Viljak

MAFFi oodatumaid linateoseid on Eesti ja Saksamaa koostöös valminud “Tuulte tahutud maa”, mis pühendatud kodumaa 100 aasta juubelile. Režissöör Joosep Matjuse film toob vaatajateni seni nägemata kaadrid metsikust Eesti loodusest ja loomadest.

Festival kulmineerub laupäeval, mil selguvad tänavused võidufilmid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles