Kalurid eiravad püügikeeldu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. novembrini on keelatud ka kalapüük vees viibides, et kalastajad ei tallaks ära jõe põhjas kudepesi ega sinna heidetud kalamarja.
30. novembrini on keelatud ka kalapüük vees viibides, et kalastajad ei tallaks ära jõe põhjas kudepesi ega sinna heidetud kalamarja. Foto: Egert Kamenik

Keskkonnainspektsioon (KKI) on alustanud kaht menetlust ja teinud kümmekond hoiatust harpuunpüssi ja nakkevõrkudega püügi tõttu Pärnu jõel.

KKI Pärnumaa büroo on algatanud kaks menetlust, ühel juhul oli põhjuseks harpuunpüssiga ja teisel korral nakkevõrguga kalapüük.

“Pärnumaa büroo on alustanud kahte menetlust ja hoiatatud on kümmekonda isikut, nende hulgas kaht allveepüügiga tegelnud isikut, kes kasutasid harpuunpüssi. Hoiatusega piirduti seetõttu, et varasemaid rikkumisi ei olnud ja ka saaki polnud,” ütles KKI avalike suhete nõunik Leili Tuul.

“Büroojuhataja Toomas Õmbluse sõnul olid kalastajad eriti üllatunud, saades teada, et Pärnu jões on Tarbja paisust Järvamaal kuni jõesuudmeni Pärnus veealune kalapüük harpuunpüssiga keelatud,” lisas avalike suhete nõunik.

Tuul rõhutas, et minnes kalastama kohta, kus varem ei ole käidud, tuleb järele uurida, ega seal kehti ajutisi või alalisi püügipiiranguid. KKI tugevdab lõheliste kudeperioodil Pärnu jõe ääres järelevalvet.

Kalapüügikeelud

1. septembrist 30. novembrini on Pärnu jões keelatud lõhe- ja meriforellipüük, sest kalad tulevad jõkke kudema. Samuti on sel ajal keelatud kalapüük vees viibides, et kalastajad ei tallaks ära jõe põhjas kudepesi ega sinna heidetud kalamarja.


Pärnu jõe suudmes kehtestati sellest sügisest kilomeetrisuurune keeluala, et tagada lõhede vaba pääs jõkke.


Samuti on Pärnu jões keelatud aasta ringi nakkevõrkude ja harpuunpüssiga kalapüük ja püük Sindi paisust 500 meetrit allavoolu.


20. oktoobrist 20. novembrini ei tohi Pärnu jões püüda ka siiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles