Ärinaise vara prügiks sattumise tagamaad: lugu asus selgitama inimene, keda pole olemas

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viive Küttner on veendunud, et kauba transportija viskas osa tema asjadest lageda taeva alla. Asjad Hispaaniast ­Eestisse toonud Margus Kaldoja eitab seda ja toob mängu kellegi müstilise vanahärra.
Viive Küttner on veendunud, et kauba transportija viskas osa tema asjadest lageda taeva alla. Asjad Hispaaniast ­Eestisse toonud Margus Kaldoja eitab seda ja toob mängu kellegi müstilise vanahärra. Foto: Urmas Luik

Pärnu tennisehalli taha paari nädala eest ilmunud raamatukuhil ja kangadisainer Viive Küttneri isiklikud asjad kütsid kohalikul tasandil omajagu kirgi. Esmalt tituleeriti kogu kupatus prügiks ja otsiti reostajat. Asjalood võtsid aga hoopis teise pöörde, kui selgus, et tegemist on omanikule oluliste asjadega, mida ta ei ole ise ära visanud, vaid tellis nende veo Barcelonast Tallinna. Juhtum on parajalt segane ja kannatajaks peavad ennast mõlemad: nii esemete omanik kui nende transportija. Udu kogu loosse lisas seegi, kui toimetu­sega võttis ühendust isik, keda tegelikult olemaski pole.

Naine on veendunud, et sõidukijuht viskas ise need sinna haljasalale, pidades raamatuid väärtusetuks. Olgu öeldud, et suur osa kraamist on veel selle ­juhi käes. Transportija aga väidab, et tema andis need Pärnus laupäeva (8.09) lõunal üle vanemale härrale, kelle Küttner oli asjade järele saatnud.

Hispaaniast Tallinna transporditavaid esemeid olla Küttneril palju. Tavaliselt on naine kasutanud ühe kindla juhi teenuseid, seekord temal aega ei olnud ja ta soovitas oma tuttavat. Kokkulepe oli Küttneri jutu järgi ­selline, et juht võtab Hispaaniast iga kord nii palju kaupa peale, kui kaubikus ruumi leidub, ja toob Tallinna. Seega ei teagi Küttner veel täpselt, mis kuulub selle ülejäänud kauba hulka, ­mida juht rämpsuks ei pidanud ja endiselt enda käes hoiab.

8. septembril ootas Küttner oma sõnutsi kaupa Tallinnas. Kraam pidi ladustatama Stockmanni lähedale. Sinna asjad aga ei jõudnud. Küttnerini jõudis hoopis vihase pärnaka sotsiaalmeedia postitus tema hinnalise raamatukogu ja dokumentide kohta Pärnu haljasalal. “Ma olen šokis, koormas olid mu raamatud, isiklikud asjad ja mööbel,” väljendas ta vahetult pärast juhtunust teadasaamist nördimust.

Barcelonast võttis asjad 10. augustil auto peale mees nimega Margus Kaldoja. 14. augustil oldi nendega Eestis, siis pidi toimuma esialgne üleandmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles