Purjuspäi rooli istunud mees jääb kaheks kuuks vahi alla

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Mihkel Maripuu

Lääne ringkonnaprokuratuuri taotlusel võttis kohus täna vahi alla mehe, kes tabati lühikese aja järel teist korda autoroolis kriminaalses joobes.

53aastase mehe tabas politsei purjuspäi roolist tänavu juuni lõpus, kui tema hingeõhus mõõdetud alkoholikogus tõi kaasa kriminaalvastutuse. Mees sõlmis prokuratuuriga kokkuleppe, kuid enne selle kinnitamist kohtus istus uuesti purjuspäi autorooli.

„Eile pärastlõunal kaotas mees alkoholijoobes autot juhtides Pärnumaal Kaansoo–Tori maanteel auto üle kontrolli ja sõitis üle vastassuunavööndi teelt välja. Seega istus ta purjuspäi rooli veel enne, kui jõudis eelmise teo eest karistust kandma hakata. Selline käitumine väärib reageerimist seaduse täie rangusega,“ ütles prokurör Marika Salmistu.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt ütles, et tal on äärmiselt kurb meel näha sellist ükskõikset liikluskäitumist. „Mees teadis, et ta on juba samasuguse teo eest vastutusele võetud, sellegipoolest otsustas eirata ühiskonnas kokkulepitud reegleid ja istuda jälle autorooli joobnuna,“ rääkis Kütt. „See peegeldab ülimat vastutustundetust nii enda kui ka kaasliiklejate suhtes. Vahi alla võtmisega võetakse talt võimalus enda ja teiste elu ohtu panna.“

Pärnu maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ja võttis mehe kaheks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles