Pärnumaalased üllatasid Olustvere hoidisemessil hõõgmahlaga

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tori naisseltsing oma väljapanekuga Olustvere hoidistemessil.
Pildil Tori naisseltsing oma väljapanekuga Olustvere hoidistemessil. Foto: Olustvere Hoidistemess

Täna toimus Olustvere hoidisemess, mida väisas üle 3500 inimese. Külastajad valisid parimaks soolaseks hoidiseks Redissa, magusatest krooniti Hapoos ja üllataja tiitliga pärjati pärnumaalaste hõõgmahl. Ekspertidest ja tuntud hoidisesõpradest koosnev žürii valis lemmikuks peedihummuse.

Üllataja kategoorias esikoha pälvinud kodukandi hõõgmahla kõrval said tunnustuse osaliseks Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpilasedki. Nimelt toimus põhikonkursi kõrval Maalehe hoidisevõistlus, kus valiti välja kolm paremat ja anti välja Maalehe auhind. Konkursi maitsvaima hoidise valmistasid PKHK õpilased ja nende marineeritud punased sibulad võtab Põltsamaa Felix järgmisel aastal tootmisse.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastak tundis rõõmu, et üritus on populaarne igas vanuses külastajate seas ja aina rohkem noori tunneb hoidistamise ja koduse toidu vastu huvi. „On hea meel, et igal aastal tulevad inimesed välja veel põnevamate maitsekombinatsioonidega. Uued ideed nagu Nohusurm ja armastatud porgandimoos on tuule tiibadesse saanud just Olustverest ning ma ei näe põhjust, miks sama ei peaks juhtuma tänavuse aasta parimatega,” lisas Pastak.

Hoidisemessi žüriisse kuulusid Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov, maaleluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder, ettevõtja ja kunagine tippsportlane Kaido Höövelson, laulja Jaan Elgula, laulja Toomas Lunge, Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Pastak ja Maalehe tarbijalisa Targu Talita vastutav toimetaja Jana Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles