Galerii: vihmane sügisilm ei heidutanud Lavassaare laadalisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügise esimesel päeval toimunud Lavassaare traditsiooniline laat kostitas hea ja parema toidupoolise, nostalgilise vanavara ning uute ja kasutatud rõivastega.

"Kuramuse ilm küll," kostis inimeste seast. Ilmataat andis laadal sügisest märku, avades hommikutundidel taevakraanid nii, et meelitas kauplejad-huvilised telkidesse ja vihmavarjude alla peitu. Ent sajad laadalised uudistasid sajuski omapärast väljapanekut.

Näiteks pakkus Saaremaa Leib ja Koduõlu huvitavat saia- ja leivapätsivalikut, sealhulgas mustika-rukki- ja kõrvitsa-odrajahuleiba.

Väljapanekust ei puudunud villased sokid, mesi ega puidust nikerdised. Kümnete kauplejate pakutu seas jäid aga silma nõukogudeaegsed plakatid loosungitega nagu "Jaga oma kogemusi" ja "Tule meile tööle".

Kõrvaltelgist leidis hoopis viiuli ja väikese lõõtsapilli, mis noodipultide vahelt pilku püüdsid. Müüja parandas samal ajal helerohelist ratast, mis vanaaegse roosa mudeli kõrval endale koha leidis.

Mitukümmend laadakauplejat pakkus kirevat valikut vanast ja uuest, lihtsast ja silmapaistvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles