Omanik kolis, jättes koerad jupikese keti otsa nälgima

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja hoovis keti otsas elanud Lotte on kutsikate ootel.
Kortermaja hoovis keti otsas elanud Lotte on kutsikate ootel. Foto: Erakogu

Pärnu loomade varjupaiga töötajad panid möödunud nädalal pärast hädakõnet Lääneranna vallast autole hääled sisse ja tormasid päästeretkele. Kaks koera olid jäetud ilma hooleks: söögita, ühes jupi keti ja räbaldunud varjualusega.

Koerad elasid kortermaja õuel keti otsas. Majaomanikud rääkisid, et loomade omanik olla kuude kaupa ära ja mingit muret koerte pärast üles ei näita. Söötmas käis neid lähedal elav vanaproua, kes tegi seda oma piskust pensionist. Kuna aga ilmad on juba külmad, ja pensioniraha otsas, pöördus naine varjupaiga poole. “Meile tuli kõne, et õhtul ei ole koertele enam midagi süüa anda. Kas saame aidata? Samal päeval sõitsime sinna ja tõime koerad ära,” märkis Pärnu loomade varjupaiga juhataja Seyle Juss.

Kui kõik hästi läheb, saab Liisu juba varsti oma uude koju.
Kui kõik hästi läheb, saab Liisu juba varsti oma uude koju. Foto: Erakogu

Omanik olla varjupaiga töötajatele otse avaldanud, et tõepoolest ei soovigi neid koeri enam, nimelt kolinud ta hoopis teise maakonda ja enam ei jäävat aega koertega tegelda.

Koerte omanik kirjutas alla loobumisavaldusele. Sellistel juhtudel, kus varjupaiga töötajad looma nii-öelda päästma peavad, on see kõige parem ja kiirem lahendus: loom saab kiirelt headesse oludesse. Teisel juhul, kui omanik ei oleks loobumisavaldusega nõustunud, peaksid kohapeal olukorda hindama veterinaarameti töötajad ja protseduur võtaks liiga kaua aega.

Omanik olla varjupaiga töötajatele otse avaldanud, et tõepoolest ei soovigi neid koeri enam, nimelt kolinud ta hoopis teise maakonda ja enam ei jäävat aega koertega tegelda.

“Vaatamata sellele, et nende koerte elu on olnud raske, on nad sõbralikud ja armsad ega ole kaotanud usaldust inimese vastu,” seisab varjupaiga Facebooki postituses. Mõlemad päästetud koerad on emased (pruuni-valge kirju Lotte ja musta-valge Liisu) ning läbivaatusel selgus, et üks neist tiine. Juss avaldas, et üks koertest (Liisu) hakkab juba minema uude koju ja Lottelgi on omajagu huvilisi, kuid tema peab esmalt beebid ilmale tooma ja nad kutsikateks kasvatama.

Kohalik omavalitsus toetab varjupaika tänavalt üles korjatud loomade ehk omaniketa neljajalgsetega seotud kulude katmisel. Eraisikult võetud loomadega tekkinud kulusid vald ei tasu. Peale tavapärase vajab tiine koer nii toidus kui arstiabis erilist hoolt. Kõik, kes soovivad toetada nii Lottet kui tema tulevasi kutsikaid, võivad helistada numbril 900 7000, annetades viis eurot. Või teha pangaülekande Varjupaikade MTÜ kontole EE561010220068203017, märkustesse tuleks kirjutada “Pärnu koerad”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles