Judotüdrukud võitsid rahvusvahelise Rothberg Cupi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukad Pärnu judoklubi Samurai noorsportlased Rothberg Cupil pildil vasakult: Johanna Maria Potter, Arnika Ojala, Kerdon Laubert, Marianne Tornijainen, Tair Tiitus ja Paula Kesküla.
Edukad Pärnu judoklubi Samurai noorsportlased Rothberg Cupil pildil vasakult: Johanna Maria Potter, Arnika Ojala, Kerdon Laubert, Marianne Tornijainen, Tair Tiitus ja Paula Kesküla. Foto: Asko Looga

Laupäeval toimus Tallinnas Audentese spordihallis rahvusvaheline Rothberg Cup, kus neljal tatamil ja kolmes vanuserühmas läks karikaid püüdma ühtekokku 256 noorsportlast. Peale Eesti olid esindatud judokad Lätist, Leedust ja Soomest.

Pärnu judoklubi Samurai oli esindatud 13 noorsportlasega, kellest kuuel õnnestus võita medal.

Kindla maadlusega teenis kuldmedali Johanna Maria Potter (U12,–30 kg), kuldse duubliga sai hakkama Marianne Tornijainen, kes võitis kuldse karika nii oma vanuseklassis (U12, –35 kg) kui vanemas rühmas (U14, –36 kg). Esikoha pälvis tüdrukutest veel Arnika Ojala (U14, +45 kg), kes finaalis alistas valitseva Eesti meistri. Hõbedakarva medali võitis Potter vanemas vanuserühmas (U14, –32 kg) ja Paula Kesküla kehakaalus (U14, –40 kg).

Nelja kuldse medaliga saavutasid Pärnu judoklubi Samurai tüdrukud ülekaaluka esikoha.

Judopoistel nii hästi ei läinud ja paljud pidid tunnistama pronksmedali otsustavas matšis  vastase nappi paremust.

Kuid Pärnu judopoiste au päästis Tair Tiitus (U14, –46 kg), kes võitis kindlalt veerandfinaalis lätlast, seejärel lisaajal poolfinaali ja kaotusseisust efektse heitega finaalmatši. Tasuks kuldne medal koos karikaga.

Ainsana kallutas pronksmedali otsustava kohtumise enda kasuks Kerdon Laubert (U14, –34 kg).

Tublid noorsportlased treenivad Pärnu judoklubi Samurai treeneri Asko Looga käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles