Pärnumaal toimub 15 tasuta tehnoloogiaõpituba

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju põhikooli õpitoas tutvutakse järgmisel ja ülejärgmisel nädalal haridusrobotiga Ozobot ja saadakse teadmisi seadme juhtimisest ja programmeerimisest.
Surju põhikooli õpitoas tutvutakse järgmisel ja ülejärgmisel nädalal haridusrobotiga Ozobot ja saadakse teadmisi seadme juhtimisest ja programmeerimisest. Foto: HITSA

Hariduse Infotehnoloogia SA eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused lähinädalate jooksul tasuta õpikoja kõikjal Eestis.

Töötoad on mõeldud 5–20aastastele. Üheskoos saab näiteks luua mänge, rakendusi ja veebilehekülgi, proovida riistvara, panna roboteid eri viisil liikuma. Osalema on oodatud kõik, ka need, kes varem pole programmeerimisega kokku puutunud.

Tasuta kursused aitavad kaasa tehnoloogiahariduse levikule ja näitavad ühtlasi, et programmeerimine on jõukohane kõigile. Õpitube toetab ProgeTiigri programm ja neid korraldatakse üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames.

“Programmeerimisnädala õpitoad aitavad õpilastes tekitada huvi teaduse, tehnoloogia ja matemaatika vastu,” ütles ProgeTiigri programmijuht Kristi Salum. “Robotitega ülesandeid lahendades ja programmeerides arendavad noored töötubades loogilist mõtlemist, probleemide lahendamise ja koostööoskust.”

Pärnumaal toimuvad õpitoad Surju, Rääma, Ülejõe ja Pärnu-Jaagupi põhikoolis, Pärnu-Jaagupi Pesamuna lasteaias, Koonga koolis, Vändra gümnaasiumis, Koidula gümnaasiumis, Raeküla koolis, Kergu lasteaias-algkoolis ja Lõpe koolis.

Lisainfo ja registreerumislingid leiab HITSA kodulehelt.

Code Week toimub juba kuuendat korda, et tutvustada digitaalset kirjaoskust lihtsal ja kaasahaaraval viisil. Kõik Code Weeki ettevõtmised kantakse üleeuroopalisele programmeerimisnädala kaardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles