Eesti jalgpalli tippklubide kogukonnajuhtidesse investeeritakse miljon eurot

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogukonnajuhtide abil soovitakse tõsta inimeste hulka, kes külastavad Eesti klubijalgpalli kohtumisi.
Kogukonnajuhtide abil soovitakse tõsta inimeste hulka, kes külastavad Eesti klubijalgpalli kohtumisi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Jalgpalli Liit teatab, et teeb Premium liiga arengusse suure investeeringu, kui kõikides klubides alustavad tööd kogukonnajuhid, keda otsitakse avaliku konkursi kaudu.

«Investeering on igas tähenduses suur, sest loome kolmeks aastaks vähemalt 11 töökohta - kõik 10 Premium liiga klubi ja lisaks järgmiseks hooajaks koha Premium liigas taganud Maardu Linnameeskond. Projekt jätkub ka nende klubide jaoks, kes Premium liigast välja kukuvad,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Postimehe andmetel on projekti maksumus kolme aasta peale suurusjärgus miljon eurot.

Kogukonnajuhi töö eesmärk on kasvatada pealtvaatajate arvu läbi järjepideva ja läbimõeldud suhtluse kogukonnaga, kuhu kuuluvad klubis treenivad noored, lapsevanemad, spordihuvilised, piirkonnas elavad inimesed ja tegutsevad koolid, asutused ja organisatsioonid. Kogukonnajuhid alustavad tööd 1. jaanuarist 2019 ja projekt vältab vähemalt kolm aastat.

«Meil on väga hea meel, et projekt toimub jalgpalliliidu, klubide ja UEFA koostöös ja saame pidevalt kasutada rahvusvaheliselt tunnustatud ekspertide abi, nii seminaride kui ka igapäevase tagasiside näol,» märkis Rei.

Avaliku konkursi kaudu otsitakse kogukonnajuhte järgmistele klubidele: Nõmme Kalju, Tallinna FCI Levadia, Paide Linnameeskond, Viljandi JK Tulevik, Tallinna JK Kalev, FC Kuressaare, Pärnu JK Vaprus ja Maardu Linnameeskond. Kolmes klubis - Tallinna FC Floras, Narva JK Transis ja Tartu JK Tammekas - asusid kogukonnajuhid tööle juba suvel pilootprojekti raames.

Kandideerimise lisainfo jalgpalliliidu koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles