Andrei Korobeinik astub Reformierakonnast välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Madis Sinivee/

Reformierakonna liige Andrei Korobeinik teatas täna Facebooki vahendusel, et esitab avalduse erakonnast väljaastumiseks. Teate avaldamise ajal viibis Korobeinik Paikuse põhikoolis Pärnu linnavolikogu istungil.

Korobeinik, ütles, et Reformierakonnast väljaastumise ajastamine ei olnud spetsiaalselt ajastatud. "Mõtlesin, et aeg on küps," ütles ta.

„2010. aasta sügisel, enda sünnipäeval astusin Reformierakonda. Järgmised seitse aastat ja 11 kuud kujunesid ühtaegu nii mitmekesisteks kui põnevateks ja saadud kogemused väärtuslikumaks kui mis tahes sünnipäevakink,” kirjutas Korobeinik. „Täna aga on aeg keerata elus järgmine lehekülg ja esitada avaldus erakonnast väljaastumiseks.”

„Loodame, et uus lehekülg tuleb vähemalt niisama huvitav,” avaldas Korobeinik. „Reformierakonda jääb peale minu lahkumist 12 000 inimest ja mina pole kindlasti see üks, kes neile peaks õpetussõnu jagama. Kui sinu lemmikkohvikus muutub muusika ja uus valik sulle ei meeldi, pole mõtet DJd kiruda või enda plaadiga lavale ronida. Kui teised külalised on rahul ja neile sobib, siis järelikult ongi sul aeg väljapääsu suunas liikuda. Seda ma nüüd teengi. So long and thanks for all the fish.”

Korobeinik ütles eelmisel nädalal, et on mures pikaajalise strateegia puudumise pärast ja Reformierakonnal pole visiooni, mis juhtub kümne aasta pärast.

Mis puudutab riigikogu valimisi, on Korobeinik korduvalt kinnitanud, et kui programm sobib, on ta nõus kandidee­rima kas või viimaselt kohalt nimekirjas ja ükskõik millises ringkonnas. “Erakond on muutunud,” tõdes Korobeinik. “Kui enamus on praeguse poliitikaga nõus, siis mina esindan vähemust. Kui midagi ei muutu, ei näe ma, kuidas saaksin erakonnale kasulik olla.”

Korobeinik kinnitas, et tal pole sõlminud ühtegi kokkulepet mõne erakonnaga liitumiseks. Kas ta seda teeb ja kas ta kevadistel riigikogu valimistel kandideerib, saab selgeks lähima kuu jooksul.

Loe Pärnu Postimehe eelmisel nädala ilmunud artiklit „Andrei Korobeiniku ja Reformierakonna teed võivad lahku minna” SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles