Üle 20 pere heitleb Raba tänavale plaanitava tanklaga (2)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranel Brudeli ja ­tema ema Helje Brudeli hoovist jääb plaanitava teenindusjaama krundini paarkümmend meetrit.
Ranel Brudeli ja ­tema ema Helje Brudeli hoovist jääb plaanitava teenindusjaama krundini paarkümmend meetrit. Foto: Mailiis Ollino

Vähemalt paari­kümnele ümberkaudsele Pärnu leibkonnale ei sobi Tartumaa perefirma plaan ehitada nende kodu lähedale ­Raba 18 krundile, Ehitajate tee ja Raba tänava nurgale teenindusjaam ja kohvik mitte üks põrm. Arendaja aga ei tagane.

Septembri alguses kirjutasid seitse peret Pärnu linnavalitsu­sele ja teatasid, et nad on kategooriliselt väikeelamute vahele tankimisjaama ehitamise vastu.

Üks tanklavastastest, kütusemüüja AS Tartu Terminali maast üle tee elav Helje Brudel nentis eelmise kuu lõpus, et protestiallkirju on küsitud vaid plaanitava tankla asupaigale kõige lähemalt, seitsme pere esindajalt. “Võime terve Raba tänava taha võtta, aga valisime need, kelle krundid piirnevad arendajate kinnistuga,” sõnas Brudel. Vaist ei petnud.

Õige pea koguski ülejäänud ümberkaudsete kodude uste taga käinud Brudel veel 17 allkirja. Väidetavalt paljud neist ei teadnudki, et lähikonda tahetakse tankla ehitada.

Niisiis on arenduse suhtes kinnitanud vastumeelsust 24 leibkonda. 27. septembril viis Brudel paberi juurde võetud allkirjadega linnavalitsusse, kus samal päeval kogunesid osalised ümarlauda.

Koosolekust osa võtnud linnavalitsuse planeerimisosakonna arhitekt Kadri Karjus tõdes, et leppimist ei tulnud: pooled jäid oma seisukoha juurde.

“Tehti käte ja jalgadega selgeks, et seisame paradiisi väraval, aga oleme nii lollid ega oska vastu võtta, mida see jaam meile toob,” lausus Brudel. “Ütlesin, et teil on väga hea idee, aga minge sellega kuhugi mujale. Ärge tulge meie õuele!”

Tartu Terminali juhatuse liikme Raido Raudsepa sõnutsi pakkusid nad koosolekul inimestele eri lahendusi, näiteks tugevamaid pakett­aknaid. Konkreetset arvamust polevat keegi avaldanud. Raudsepale on inimeste nii suur vastuseis arusaamatu, kuna mujal võetavat eri paigusse jaamu arendav perefirma vastu avasüli

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles