Bussikorraldus muutub Tootsi, Lavassaare ja Varbla soovil (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabuss
Hansabuss Foto: Ants Liigus

Tootsi, Lavassaare ja Varbla ­valla elanike soove arvestades muudab Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) homsest busside sõiduplaane.

Muutustest rääkides mainis PÜTKi vanemlogistik Avo Rahu esimesena Pärnu–Varbla–Tõstamaa liini number 68 bussi, mis hakkab sõitma Varbla küla keskusest kirikuni.

“Muud sõiduajad jäävad ­sellel liinil samaks, lisandub vaid Varbla kiriku peatus,” märkis Rahu.

Homsest lisandub liinile number 54-2 Pärnu–Lavassaare (Sanga kaudu) Ecofarmi juurde Palmi peatus.

Rahu selgituse järgi oli senine marsruut pikk, pärit ilmselt kruusateede ajast ja bussijuhtidel oli keeruline graafikus püsida. Nii sõideti mõnikord kiiremini ja osa soovijaid jäi bussist maha.

“Seepärast on kiirendatud peatustest väljumiste aega, kuid väljumisajad algpeatusest ­Pärnust ja Lavassaarest on endised ja täna paneme peatuse­postidele uue graafiku,” selgitas Rahu.

Laupäevast, 13. oktoobrist ei pea Tootsi alevist ja piirkonnast linna tööle käijad enam muretsema, kuidas nad nädalavahetusel hommikul Pärnu saavad. Maakonnaliinile number 98 Vändra–Tootsi–Tori–Vihtra–Vändra lisandub puhkepäevadel reis Vändra–Tori–Tootsi, et sõitjad saaksid istuda Toris kell 6.50 ümber neid Pärnu toovale bussile.

Kõnealustel liinidel sõidavad AS Hansa Bussiliinide bussid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles