Galerii: Tori hobusekasvanduse lugu ilmus raamatuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tori rahvamaja saal oli täna tulvil neist, kes olid või on seotud Tori hobusekasvandusega, mille 160. aastapäevaks koostatud põhjalikku raamatut esitles SA Eesti Maaelumuuseumide juhataja Merli Sild. Kohal olid maaeluminister Tarmo Tamm ja sihasutuse nõukogu esimees, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

Professor Olev Saveli meenutas, kuidas ta 1961. aastal tuli Eesti põllumajandusakadeemia tudengina Torisse praktikale ja lootis, et tal õnnestub näha elutervet toimivat hobusekasvandust, sest Eesti taasiseseisvumise järel ei olnud sellel just parimad ajad.

Kohalike hobutõugude säilitamisest ja Tori hobusest rääkisid huvitavalt ja murega südames sellised hobuentusiastid nagu Krista Sepp ja Andres Kallaste. Kõnelejaid oli teisigi.

Eesti põllumajandusmuuseumi egiidi all ilmunud paarisajaleheküljelise raamatu „Tori hobusekasvandus 160“ väärtus on sisukus, kronoloogia, arvukad fotod ja ennast sellele asutusele pühendanud 23 inimese kirjutised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles