Eesti Gaas rajab Pärnusse riigi suurima päikeseenergiakompleksi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse kerkiv päikesejaam.
Pärnusse kerkiv päikesejaam. Foto: Eesti Gaas

Eesti Gaas AS rajab koostöös Paikre OÜga aasta lõpuks Pärnusse neli 990kilovatist päikeseenergiajaama, millesse paigaldatakse kokku 13 000 paneeli.

“Oleme selge suuna võtnud puhta keskkonnahoidliku energia pakkumisele, päikeseenergia täiendab maa- ja rohegaasi kõrval märkimisväärselt meie energiaportfelli,” ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Margus Kaasik pressiteate vahendusel. Ta lisas, et Pärnu päikesejaamad on Eesti Gaasile vundament, millele rajada taastuvenergia pakkumine klientidele.

Paikre juhatuse liige Kristo Rossman rääkis, et projekti tugev külg on kahe juba praegu roheenergiat pakkuva ettevõtte koostöö. “Eesti Gaasil on puhas maagaas, millele on lisandunud rohegaas, ja Paikre tegeleb jäätmete taaskasutamise ja biogaasi tootmisega. Seega päikeseenergia on mõlema ettevõtte loomulik suund ja usun, et suudame olemasoleva kompetentsi maksimaalselt ära kasutada,” ütles Rossman.

Jaamad rajatakse kunagise Rääma prügimäe 16 hektari suurusele alale. “Projektile lisab tuntavat keskkonnahoidlikku mõõdet suletud prügila alale uue rakenduse leidmine ja seni kasutult seisnud piirkonna roheelektri tootmisega väärindamine,” ütles Kaasik. Kokku investeerib Eesti Gaas päikeseenergiajaamade ehitusse üle kolme miljoni euro.

Jaamad ehitab Solar4You OÜ ja tellija on Pärnu Päikesepargid, mille omanikud on Eesti Gaas ja Paikre.

Paikre on Pärnu linnale kuuluv jäätmekäitlusfirma. Eesti Gaasi enamusomanik on Ain Hanschmidti, Enn Pandi ja Kalev Järvelille investeerimisfirma Infortar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles