Haridustöötajatele tutvustati digitaalset ohutust

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimus järjekordne küberturbevõistlus, kus selleteemalisi ülesandeid lahendas paarkümmend noort.
Toimus järjekordne küberturbevõistlus, kus selleteemalisi ülesandeid lahendas paarkümmend noort. Foto: Erakogu

Möödunud laupäeval pani paarkümmend noort end proovile küberturbeülesannete lahendamises. Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) toimus Pärnu CTF, mis hõlmas nii võistlust kui internetiturvalisuse seminari.

CTF on lühend väljendist Capture The Flag, mis tähendab, et lahendamiseks tuleb leida nii-öelda lipp ehk salasõna. Osalejatel tuli lahendada krüptograafiaülesandeid, leida piltidelt ja heli-failidest peidetud sõnumeid. Peale selle sai kätt harjutada veebirakenduste turvaaukude avastamisel ja nende parandamisel.

Võistluse kõrval toimus õpetajate ja koolitajate küberturbeseminar, kus osalesid küberhügieeni õpetajad, arvutiõpetajad, koolide IT-juhid ja haridustehnoloogid, ringiõpetajad ja inimesed, kes on huvitatud õpilastele digitaalse ohutuse tutvustamisest.

Võistluse korraldasid Pärnu linnas juba mitmendat korda PKHK õpetajad Kristjan Leotoots ja Oliver Kikas ja kohaliku küberturbe-start-up’i WebARX asutaja Oliver Sild. Järgmine Capture The Flag tuleb Pärnus 15. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles