Ratsanikud saavutasid Tallinn International Horse Show‘l suurepäraseid tulemusi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riin Ingre Saare võitis hobusel Mexicana Porsche Karika harrastajate finaalis esikoha.
Riin Ingre Saare võitis hobusel Mexicana Porsche Karika harrastajate finaalis esikoha. Foto: Gerly Kangur

Möödunud nädalavahetusel Saku Suurhallis Eesti suurimal ratsaspordiüritusel Tallinn International Horse Show näitas head minekut mitu Pärnumaa ratsanikku.

“Porsche karika 2018” harrastajate finaali ja kogu karikasarja võidu tõi koju Riin Ingre Saare (Pärnumaa ratsaspordiklubi) hobusel Mexicana, kolmandaks hüppas end Riinu klubikaaslane Tiiu Saarniit (Pärnumaa RSK) Kent Lakesil.

Saare treenib Mäe-Võtsi tallis, teda juhendavad Janely Saar ja Krista Raidmets, Saarniit treenib Keskküla talus Anne Lahesoo käe all.

Porsche Karika amatööride klassis jäi parima pärnakana teiseks Karin Peks (Pärnumaa RSK) hobusel Panchita, paar treenib Sassi talus Kertu Klettenbergi juhendamisel. Viiendaks platseerus Helge Likker (Vändra RSK) Charmillyga (treener Maila Kukk), seitsmes oli Killu Saagpakk Doomohriga ja kümnes Grete-Brit Kuusik (mõlemad Pärnumaa RSK) Bridneyga.

Poniratsanike klassis võidutses ainukese vigadeta sõiduga Carmen Melts ponil Vip (Vändra RSK, juhendaja Kukk). Rahvusvahelises noorhobuste sõidus näitas suurepärast minekut Pärnumaal elav ja treeniv Annika Veerpalu hobusel Quentina (Nõo RK), kui esimesel võistluspäeval võeti vastu teine ja kolmandal päeval esikoht. Rahvusvahelises väikeses ringis kõrgusel 135 sentimeetrit osales veel Valgeranna tallis treeniv Saar Ilsonne v Bareelhofil (Pärnumaa RSK), paari juhendab Kertu Klettenberg.

Saare lausus pärast mõõduvõttu, et Tallinn International Horse Show on võistlus, mille nimel ratsanikud näevad vaeva kogu aasta, et hooaja lõpus sinna võistlema pääseda. Sinna pääsevad vaid riigi parimad. “Kuna tegu on äärmiselt uhke ja tähtsa võistlusega, siis kainet mõistust ja selget meelt on raske hoida väga kogenenud ratsanikelgi ning lõpuks võidavadki need, kellel jagub rohkem närvi need rasked rajad läbida,” sõnas Saare.

Tallinn International Horse Show toimus 16. korda. Kolmel päeval oli kokku 516 starti, mille seast Pärnumaa ratsanikud tegid 13 starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles