Veteranide võistkond lendas Austraaliasse Võitmatute mängudele

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul asus Tallinnast Austraalia poole teele kaitseväe vigastatud veteranide võistkond, et esindada Eestis tänavustel Võitmatute mängudel. Atleetite hulgas on pärnakas Agor Tettermann, kes seni kõikidel Invictuse võistlustel osalenud.

Kohaliku võistkonna kutsel reisib Eesti tiim esmalt Uus-Meremaale, kus treeninglaagris uusmeremaalastega toimub viimane ettevalmistus mängudeks. Austraaliasse jõuavad eestlased 18. oktoobril.

“Loodame, et saame ühise ettevalmistuse jooksul kogemusi vahetada ja üksteisele abiks olla. Igal juhul läheme mängudele vastu hästi valmistunult ja motiveeritult,” ütles Eesti delegatsiooni juht Kaia Kollo.

Peale võistlejate ja neid abistavate treenerite sõitsid Uus-Meremaale võistlejate pereliikmed.

Võitmatute mängud ehk Invictus Games on 2014. aastal Suurbritannia prints Harry ellu kutsutud spordivõistlused sõjalistel operatsioonidel viga saanud sõduritele. Idee sai alguse, kui Harry külastas USAs vigastatud veteranidele mõeldud spordivõistlust ja soovis luua samasuguse rahvusvahelise võistluse. Invictus tähendab ladina keeles võitmatut.

Austraaliasse sõitev Eesti võistkond on sel aastal 15-liikmeline. Võistlejate hulgast leiab nii tegevteenistuses kui tsiviilellu naasnud veterane. Eestlased osalevad paljudel eri aladel, näiteks ujumine, jalgrattasõit, kergejõustik ja purjetamine. Eelmise aasta mängudel võitsid eestlased kaheksa medalit.

Sel aastal toimuvad mängud 20.–27. oktoobrini Austraalias Sydneys. Mõõtu võetakse 11 alal, muu hulgas kergejõustikus, sisesõudmises, rattasõidus ja vibulaskmises. Osaleb üle 500 võistleja 18 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles