Kuursaali uue ööklubi avavad Öed

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue tantsumuusikaklubi avab Eesti naisduo Öed ehk Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand.
Uue tantsumuusikaklubi avab Eesti naisduo Öed ehk Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia

Täna õhtul avab Pärnus uksed ööklubi Globe, mis võtab koha sisse kuursaali kõrval aastaid tühjana seisnud ruumides. Varem on Mere puiesteel hoone vasakus tiivas toimetanud rokiklubi Volume, mis sulges uksed aastal 2016.

 

“Pärnu kuursaali üle võttes jäid silma tühjad ruumid teisel pool maja. Huvi nende vastu oli nii mõnelgi teisel. Sealt tekkis aga idee need ise ära kasutada, sest potentsiaal heade ürituste korraldamiseks on suur,” rääkis kuursaali juhataja Katrin Kartau, kelle sõnutsi toimkond on pikalt mõelnud linna klubimaastiku rikastamisele.

Huvi nende ruumide vastu oli nii mõnelgi teisel. Sealt tekkis aga idee need ise ära kasutada, sest potentsiaal heade ürituste korraldamiseks on suur.
Katrin Kartau

Peopaiga ehitustööd algasid märtsis: paljud seinad võeti maha, augustis Weekend Festivaliks valmis karkass. Nüüd on ruum sisustatud uue mööbli ning valgus- ja heliseadmetega.

Juhataja hinnangul on klubi Globe lava Eesti üks suuremaid: 12x12 meetrit, mis suurendab ruumi väärtust ja annab lisavõimalusi.

Klubile annab täna avapaugu Eesti naisduo Öed ehk Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand, kes avalikkusele tuntud lauluga “Rulli rulli rulli”. “Kuna nad ei ole Pärnus kunagi esinenud ja nende laule tunnevad pea kõik, otsustasime just nemad esimeseks valida,” selgitas Kartau. Samuti on avaõhtuks valitud Eesti artist seetõttu, et tuvastada ja märgata klubi toimivust ja heli puudusi.

Tasub märkida, et paik on avatud vaid kord kuus ja keskendub enamjaolt tantsumuusika välismaistele esindajatele, tuues linna nii Weekendil esinenud Norra plaadikeerutajate duo Tungevaag & Raabani kui hollandlased Mike Williamsi ja Brooksi. Juhataja usub, et vast avatav peokoht eristub konkurentidest just teistlaadi programmi poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles