Ajakirjanikud otse-eetris: kas föönitada puulehti või ei? (4)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ajakirjanikud Regina Atka-Jaakson, Siiri Erala ja Raido Keskküla rääkisid saates “Aktuaalne Pärnumaal” sellest, et lehtede langemise aeg on Pärnu linna toonud taas lehepuhurid, mille kõrgetooniline undamine on nii mõnelgi linnakodanikul harja punaseks ajanud.

„Ärme alustame siin meie arvamusest, vaid vaatame, mida inimesed arvavad,” sõnas teemapüstitamise käigus Erala. „Et see on probleem, tõestab meie veebilehel terve nädala rippunud küsitlus, kus üle kolmandiku inimesi peab leheföönitamist probleemiks.”

„Pärnu ei ole siin mingisugune erand. Tartus on see teema juba eelmisel aastal läbitud,” kinnitas Erala. „Mul endal tekkis siin paralleel muruniitmisega. Sel puhul oleme selle arutelu juba läbi käinud ja nädalavahetusel enne kella 10 ei hakka muru niitma. Leheföönitamine oma müra ja heitgaaside poolest muruniitmisest väga palju ei erine.”

„Kui tõesti on vaja, et jalgteed hommikul kella seitsmeks puhtad oleks, kas siis ei võiks mingeid teisi töövahendeid kasutada? On ju väiketraktorid, mis rullharjastega selle ilusasti puhtaks teevad,” arvas Keskküla.

„Me räägime siin pigem töökultuurist. Kui inimene teeb oma tööd tundide nimel, ajabki ta oma kolme kastanit taga, aga kui ta töötab eesmärgiga saada plats puhtaks, käib see näiteks Endla teatri ees küll väga kiiresti,” rääkis Atka-Jaakson. „Ei ole nii, et lehepuhumine kestab päev otsa.”

Veel tuli juttu Pärnu kolmandast sillast, mis sel nädalal teemana Pärnu Postimehe leheveergudel taas esile kerkinud. Ajakirjanikud leidsid üksmeelselt, et tähtsam, kas või kuidas linnas kolmas sild üle jõe ehitada, on vajadus täpsemate uuringute järele, millele tugineda.

Pärnu jõe Tindisaartele jõudnud kormoranidest rääkiva uudise valguses jagas Keskküla oma muljeid suvel Sorgu saarel kogetust, kus nende suurte ja kalalembeliste lindude väljaheidete tõttu on paljud puud-põõsad kummitustlikult raagus ja levib vänge linnusõnnikuhais.

“Aktuaalne Pärnumaal” on eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles