Tippsuusataja taas koolipingis: kui istumise füüsiline piin välja arvata, on väga äge!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig

Pyeongchangi olümpial Eesti parima murdmaasuusatajana 16. koha saanud Algo Kärp avaldas Team Haanja blogis, et läks sellel sügisel tagasi kooli. Valik langes Pärnu kolledži ettevõtluse ja projektijuhtimise spordikorralduse eriala kasuks.

Kärp sai sisseastumiskatsetel 100 punktist 88 ning võeti tasuta õppekavale. Samas kirjutas ta, et katseteks valmistumine polnud meelakkumine:   

«Tõsi on, et ma ei mäletanud mitte kõige vähematki protsent-arvutusest ja mulle tundus, et sõna «võrrand» kuulsin elus üldse esimest korda. Pärast seda, kui olin koju kokku vedanud kõik raamatukogus leiduvad kaasaegsed matemaatikaõpikud, hakkas mulle vaikselt koitma, et olen kedagi võrrandi-laadset siiski ka varem kohanud. See kohtumine ei olnud kuigi meeldejääv ja toimus äärmiselt ebaatraktiivses õhkkonnas. Teisisõnu matemaatikatunnis.

Pole vist vaja lisada, et ajal, mil mina kunagi matemaatikatunnis käisin, oli rohi rohelisem, ilm soojem ja treeningud kindlasti olulisemad kui mõni võrrandi lahendamine. Tõdesin, et klišee sellest, kuidas kooli ajal oleks tulnud rohkem õppida, vastab kõige täiega tõele.»

Kärbiga koos õpib sama eriala ka Raido Ränkel ning koos on kergem.

«Oleme Raidoga esimese õppesessiooni üle elanud. Ja üle elama on siin tõesti väga õige termin, sest sportlasele, kes on ehk harjunud tunde küll rattasadulal istuma, suusa- või rullirajal veetma, on tundide pikkune loenguruumis istumine üks kannatuste rada. Kui istumise füüsiline piin ja trennist eemal oleku vaimne piin välja arvata, on taas koolis käia väga äge. Palju toredaid inimesi, rohkelt uusi põnevaid teadmisi ja kohtumisi.»

Loe pikemalt Team Haanja blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles