#kuidasmekestame kutsub lahendusi otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas mõjub ajapikku Pärnule see, kui Pärnumaa rahvaarv aina väheneb?
Kuidas mõjub ajapikku Pärnule see, kui Pärnumaa rahvaarv aina väheneb? Foto: Ardi Truija

Teadlased ennustavad Eestile lähikümnenditeks rahvaarvu jätkuvat ja märgatavat kahanemist. Pärnumaagi ei jää puutumata. Kui suurde ohtu seavad demograafilised muutused riigi ja kogukondade toimimise, kuidas mõjutavad rahvastikusuundumused meist igaühe elu ja mida ette võtta muutustega kohanemiseks, on küsimused, millele #kuidasmekestame arutelud novembri lõpuni vastuseid otsivad.

Pärnu maakond on romantiline, suvepealinnaga metsade ja randade kant. Kõige enam teevad Pärnumaast Pärnumaa kohalikud inimesed – olgu kas siinmail sündinud ja üles kasvanud põliselanikud või südames pärnumaalaseks kujunenud inimesed. Minus on mõlemat. Pärast kümmet aastat eemal õppimist ja töötamist tõid juured mind koju tagasi. Tean nüüd, et Pärnu on ideaalne elamise koht. Meie roheline, parkidega linn on küllalt suur, samal ajal parajalt väike ja mugav, eriti lastega peredele. Pärnumaa looduskaunid paigad ja mõneti müstilised nurgakesed mõjuvad koduselt ja turvaliselt. Aga ometi küsin ma mõnikord endalt, kas sellest piisab Pärnumaa kestmajäämiseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles