Saarde volinik: Otsus tuli kui ääremaa appikarje (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde volikogu istung, kus arutati tselluloositehase rajamiseks vajalike uuringute jaoks loa andmist.
Saarde volikogu istung, kus arutati tselluloositehase rajamiseks vajalike uuringute jaoks loa andmist. Foto: Meelis Kalme

Saarde vallavolikogu otsustas tänasel istungil, et valla territooriumil tselluloositehase rajamise uuringud võivad alata.

14st kohal olnud Saarde vallavolikogu liikmest poolthääle kaheksa, üks oli erapooletu ja vastu oli viis.

​Est-For Invest OÜ küsis valla toetust, et asuda tegema uuringuid, selgitamaks välja puidurafineerimistehase rajamise võimalikkus Saarde valda, sest valitsus on võtnud seisukoha, et ilma kohaliku omavalitsuse nõusolekuta protsessiga edasi ei minda.

Volikogu esimees Kadri-Aija Viik sõnas, et uuringute tulemuse najal saab vald teha edasisi otsuseid. „Me tahame anda ettevõtjatele sõnumi, et ilma teavet kogumata ega uurimata me kedagi minema ei saada,“ lausus ta.

Enne hääletust tõdes mitu volikogu liiget siiski, et liialt vähe on olnud aega otsust kaaluda. Esimene kohtumine Est-Fori esindajatega toimus 4. oktoobril ehk alles kaks nädalat tagasi. Volinik Urmas Isand pidas mõistlikuks otsuse langetamine edasi lükata, et enne rahvaga rääkida, mida otsus tähendab, selmet korrata Tartu viga, kus rahvast ei võetud pardale algusest peale. “Sealt see pahameel nii suureks kasvas,” tähendas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles