Tipphetked: Pärnu alistas hooaja esimeses kodumängus TalTechi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seni vaid korra Credit24 Meistriliigas võidurõõmu maitsta saanud Pärnu võrkpallimeeskond sai kodusaalis võidulisa, alistades 3:1 Taltechi klubi. Tallinna Selver alistas võõral väljakul raskes matšis 3:2 Daugavpilsi.

Kohtumine täispikkuses järelvaadatav:

Ilja Kovalov tõi Pärnu poolel 19 (+8) ning Eduardo Neves Atu 16 (+7) punkti. Avo Keele juhendatava meeskonna vastuvõtt oli 45% ning rünnak samuti 45%. Blokist teeniti 10 punkti ning servilt samuti 10 (3 ässa lõid nii Kovalov kui Atvars Ozolins) ja eksiti 17 pallingul. TalTechi resultatiivseim oli Mihkel Nuut 14 punktiga (+0). TalTechi vastuvõtuprotsent oli 35, rünnakuprotsentiks tuli 38. Blokipunkte saadi 4, servil löödi 7 ässa ja eksiti 16 pallingul.

Pühapäevane mängupäev oli kõikidele Eesti klubidele edukas - Rakvere VK oli parem Jekabpilsi Lušist, Selver Tallinn Daugavpilsi ülikoolist ning Pärnu VK TalTechist. Liigatabeli tipus troonib alates laupäevast Bigbank Tartu, Selver kerkis eduka nädalavahetusega kolmandaks.

Kuigi peatreener Andres Toodel oli enne nädalavahetust enda sõnul «hirm nahas», naaseb Rakvere kahepäevaselt Läti turneelt maksimaalse punktisaagiga. Eile teeniti 3 punkti Daugavpilsi vastu ja täna saadi 3:0 (27:25, 25:17, 25:19) jagu Jekabpilsist ning teeniti seega samuti 3 punkti ning ollakse liigatabelis 9 punktiga viies.

Teist päeva järjest oli Rakvere resultatiivseim Markus Uuskari, kes täna panustas võitu 14 punkti (+9), 13 punkti (+4) lisas Taavi Nõmmistu ning 12 (+3) Andris Õunpuu. Rakvere vastuvõtuprotsent oli 40, rünnakuid realiseeriti 48-protsendiliselt. Blokiga teeniti 4, serviga 5 (13 viga). Rihards Pukitis oli Jekabpilsi resultatiivseim 12 punktiga (+6). Lätlased said blokist punkte 9, servilt 3 (eksiti 7 pallingul), vastuvõtt oli 42%, rünnak 34%.

Tallinna Selver pidas samuti nädalavahetusel kaks võõrsilmängu ning sarnaselt Rakverele võttis kaks võitu, punkte teeniti aga 5. Täna peeti tasavägine matš Daugavpilsiga ning saadi 3:2 (25:19, 25:16, 23:25, 20:25, 15:11) võit. Otsustavas geimis sai Selver 10:10 seisult kolm punkti järjest ning suutis seda edu ka hoida, võites geimi 15:11. Selveri parim oli 19 punkti (+16) toonud Oliver Orav, Albert Hurt lisas 14 silma (+9). Selveri vastuvõtt oli 64% ja rünnak 44%, blokipunkte saadi 8, servipunkte 6 (vigu tehti 10). Daugavpilsi resultatiivseim oli 16 punktiga (+10) Marcis Jirgensons. Lätlaste vastuvõtt oli 58%, rünnak 41%, blokipunkte kogunes 9, servipunkte 1 (12 viga).

Selver kerkis nüüd tabelis 11 punktiga kolmandale kohal, Daugavpils on 9 silmaga kuues.

ENNE MÄNGU:

Liigatabelis on meeskonnad hetkel vastavalt seitsmendal ja üheksandal kohal. Mõlemad on neljast mängust maitsnud võidurõõmu korra, aga Pärnul on Saaremaa 3:1 alistamise kõrval kirjas ka 2:3 kaotus Jekabpilsile, samas kui TalTech sai äsja kodus 3:2 jagu Limbažist.

Pärnu peatreener Avo Keel ütles volley.ee vahendusel, et meeskonna suurim murekoht on hetkel vastuvõtt. «Viimases mängus Tartu vastu oli meie vastuvõtt katastroofiline. 16 ässa pole minu meeskonnale löödud ei mängijana ega treenerina, seda on ilmselgelt liiga palju. Tuleb vastuvõtu parandamiseks leida lisaaega ja küll me selle aja ka leiame ning usun, et see element muutub paremaks. See on küll klišee, aga mäng algab vastuvõtust ja servist. Selge on see, et meie kaotuste limiit on otsas ja kui saame veel üks-kaks kaotust, siis võime põhiturniiri võidust mõtlemise ära unustada. TalTechi kohta usun, et neil on pärast emotsionaalselt 3:2 võitu Limbaži üle hea hoog sees ja tuleb tasavägine mäng,» kommenteeris peatreener.

Keele Tallinna kolleeg, Janis Sirelpuu loodab samuti, et tänu Limbaži alistamisele neljapäeval on meeskonnalt pinged maas. «Natuke lõbusam on olla küll, kui saime võiduarve avatud. Pärnu kohtumise eel, no kui tabeliseisu vaadata, siis võib eeldada võrdsete võitlust,» ütleb Sirelpuu esiti läbi naeru. «Tegelikult peaks Pärnu ikka veidi kõvem olema, aga see hooaeg on liigas tõesti väga põnev olnud ja ootamatuid tulemusi toonud. Läheme igal juhul võitlema,» lisas ta siis tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles