Abimeeri kohta esitati kuriteoteade, uurimist ei alustatud

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Siim Suursild usub, et kuriteoteate taga on poliitilised huvid.
Abilinnapea Siim Suursild usub, et kuriteoteate taga on poliitilised huvid. Foto: Madis Sinivee

Eesti Konserva­tiivse Rahvaerakonna (EKRE) jurist esitas Pärnu abilinnapea Siim Suursilla kohta kuriteoteate seoses eurotoetuste väärkasutami­sega. Politsei ei alustanud menetlust, sest ei tuvastanud kuriteokoosseisu. Abimeer näeb teates poliitilist käiku.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) nõuab Liu sadamas tegutsevatelt vabaühendustelt tagasi osa aastatega makstud pea miljonist ­eurost. Põhjusena nimetatakse, et toetust ei kasutatud eesmärgi­päraselt.

EKRE jurist Kert Kingo on arvamusel, et Lius toimunus võis leiduda kriminaalsetki, mistõttu ta esitas politsei- ja piirivalveametile (PPA) kuriteoteate, milles palus alustada kriminaalmenetlust Suursilla suhtes. Kingo väitel esitas abimeer PRIA-le teadlikult ­valeteavet toetuste kasutamise plaanide kohta. “Suursilla tegevus vastab karistusseadustikus ­sätestatud soodustuskelmuse kuriteo tunnustele,” hindas Kingo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles