Politsei näitas ööpäeva jooksul väljakutseid: nähti seltskondlikke peksmisi ja roolijoodikuid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Pilt on illustratiivne.
Politseiauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Täna hommikul lõpetas Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) selleaastase Facebooki maratoni, mille jooksul avaldati sotsiaalmeedias kõik politseisse tulnud väljakutsed. Üle Eesti paluti viimase ööpäeva jooksul pollitseilt abi või sekkumist ligemale 700 korral. Palju väljakutseid tuli Pärnumaalegi, muuhulgas teatati kuue osalisega peksmisest linnas, narkojoobes eltskonnast, kes autoga ringi sõidab ning alkoholi tarbivatest alaealistest.

"Ilmselt aimab igaüks, kes seda lõpmatut postituste jada loeb, et enamikku neist juhtumitest saanuks ära hoida. Väga paljude teadete tagant paistavad lahendamata sotsiaalsed probleemid. Sõltuvus meelemürkidest, lahendamata tülid lähedastega, oskamatus turvaliselt pidutseda," avaldas PPA sotsiaalmeedias pöördumise. 

"Näeme politseitöös ikka ja jälle korduvaid mustreid, mille tagajärjelsaavad inimesed haiget. Järgneva ööpäeva jooksul saame kahjuks taas sadu väljakutseid, mis sest, et Facebookis me enam neist ei kirjuta ja tavalised inimesed seda oma igapäevategemiste kõrvalt tähele ei pane.

Ehk on praegu õige hetk meil kõigil mõelda, kuidas saaks paremini. Kuidas saame teha nii, et meie enda, meie lähedaste ja sõpradega jääksid halvad asjad juhtumata? Sest ainult tagajärgedega võideldes on väga raske probleemide põhjuseid välja juurida," seisis pöördumises.

Vaata, milliste probleemidega pidid Pärnumaa politseinikud silmitsi seisma:

Kell 8.20 andis helistaja Pärnust teada, et tema joobes pereliige lahkus kodust mitu tundi tagasi ja on kadunud.

Kell 8.47 teatati Põhja-Pärnumaa vallas, et meilile on saadetud väljapressimiskiri, milles nõutakse konto omanikult raha isiklike piltide ja arvutisse ligipääsu eest.

Kell 9.43 saabus teade Pärnus toimunud kokkupõrkest kahe sõiduauto vahel ja et, osalised vaidlevad toimunu üle.

Kell 10.49 anti teada, et Pärnus lahkus oma kodust joobes olekus täiskasvanud poeg, kes võib liikluses olla ohtlik ja kukkuda. Teataja sõnul ei ole tegemist agressiivse inimesega.

Kell 12.17 teatati, et Pärnus loobivad kaks alaealist tüdrukut kaubanduskeskuse katuselt tühje pudeleid alla ning filmivad seda. Samal kellaajal teatati, et Pärnu linnas lamab avalikus kohas joobes mees.

Kell 12.50 sõideti Pärnus katki sõiduauto peegel ja kraabiti sõiduki külge.

Kell 13.51 Pärnus kõrvaldasid politseinikud juhtimiselt mehe, kellel puudus juhtimisõigus ja kes oma mootorrattale ise numbrimärgi oli meisterdanud

Kell 13.32 tuli teade, et Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel liigub veok, mille ees ja taga olevat erinevad registreerimisnumbrid. Politsei kontrollis veokit ja rikkumist ei tuvastatud.

Kell 14.16 palub teataja kontrollida Sauga vallas liikuvat sõidukit, mille juht on kaasliiklejate suhtes hoolimatu ja eirab liikluseeskirju.

Kell 14.18 andis Pärnu naine teada, et müüs teisele naisele ülevaatuseta auto. Sõidukit pole aga korda tehtud ja uus omanik sõidab ringi autoga, millel endiselt puudub ülevaatus.

Kell 15.19 anti teada, et Pärnus on ühel tänaval kanalisatsioonikaevul luuk puudu.

Kell 16.38 teatas bussijuht Pärnu kandis, et märkas narkojoobe kahtlusega seltskonda, kes sõidab autoga ringi.

Kell 17.05 teatati, et Pärnus leiti tänavalt mobiiltelefon. Teataja soovis selle politseile üle anda.

Kell 17.20 teatas mööduja Pärnus mingist paugust ja jooksvatest noorukitest.

Kell 17.22 teatati Pärnus bussipeatuses lebavast joobes mehest, plasku kõrval. Mehel ei paistnud vigastusi olevat.

Kell 18.08 antakse Pärnust teada, et ilma loata lahkus kodust teismeline tüdruk.

18.37 teatab helistaja Saarde vallast tugevas joobes vanemast mehest, kes istub tee ääres. 

Liiklusõnnetus: kell18.59 said politseinikud Virtsu lähedalt teade, et kits jooksis autole ette. Auto sai kahjustada, surnud loom on tee ääres.

Kell 19.01 teatab liikleja Pärnumaalt, et maanteel sõidab kahtlase sõidustiiliga auto, kaldub pidevalt oma suunavööndis ühest äärest teise. 

19.16 teatasid kodanikud Pärnust, et naabrite juurde tuli keegi mees, kes ähvardas ja lahkus.

Kadunud poeg tuli koju: kell 19.26 helistab kodanik Pärnust ja teatab, et poeg on koju jõudnud, ei ole vaja enam otsida

19.44 rikutakse Pärnus avalikku korda. Helistaja teatav, et tema kodu ukse taga on isik, kes lärmab ja keeldub lahkumast.

Kell 19.51 peatas patrull Pärnumaal sõiduki, mille juht oli joobes. 

Kell 21.17 annab helistaja teada peksmisest Pärnus, milles osaleb kuus meest, kannatanu jäi tänavale istuma.

22.07 teatati Saarde vallas õnnetusest, kus seisva veoauto avatud ukse pihta sõitis sõiduauto, mille juht tunnistab süüd. 

23.30 annab teataja Pärnus teada alaealistest, kes on võib-olla tarbinud alkoholi ja veedavad aega tanklas.

Keskmiselt laekub hädaabinumbril 112 ööpäeva jooksul umbes 4000 telefonikõnet kõikjal Eestis, politseinike reageerimist vajab neist ligemale 400. Tänavune Facebooki väljakutsemaraton oli järjekorras juba kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles