Metsapoole kool tähistab 165. aastapäeva

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapoole kooli võilamaja saal on juubeliaktuseks kaunistatud, esimese klassi õpilane Jarek vaatab sellesse seatud sügisande.
Metsapoole kooli võilamaja saal on juubeliaktuseks kaunistatud, esimese klassi õpilane Jarek vaatab sellesse seatud sügisande. Foto: Urmas Luik

Veel trükilõhnaline teksti- ja pilditihe kogumik “Metsapoole põhikool 165” võtab kokku Liivi lahe kaldaribale ehitatud ja avamise ajal Orajõe-Dreimanni algkooli nime kandnud haridusasutuse loo läbi õpetajate ja vilistlaste silmade. Aga voldik ja brošüür kinnitavad, kui tegus on väike, 44 õpilasega maakool püsinud, tehes praegu kas või huviringide loetelu järgi linnakoolilegi silmad ette.

Metsapoole põhikooli direktori Esta Vesiku jutu järgi oli 165. aastapäeva kokkutuleku ettevalmistamine kooliperele küll lisatöö, aga et iga viie aasta tagant on selline suurüritus ning õpetajad on üldiselt samad, tugineti kogemustele ja suurim katsumus oligi koostada 60-leheküljeline brošüür.

Homme toimub kooli kaunistatud saalis kontsertaktus, fuajees on üleval näitus 1960. aastatest alates kõigi lendude piltidega. Meenutuste vestmine jätkub lähimas rahvamajas Treimanis, kus peetakse pidu ja esinevad vilistlased.

Metsapoole põhikooli direktor Esta Vesik rõõmustab kooli 165. aastapäevaks valminud kogumniku üle.
Metsapoole põhikooli direktor Esta Vesik rõõmustab kooli 165. aastapäevaks valminud kogumniku üle. Foto: Urmas Luik

Kooli 165. aastapäeva ehk piirkonna järjepidevat hariduselu märkivale aktusele läkitas direktor 25 kutset kunagistele õpetajatele ja töötajatele, tõmmates piiri nende kasuks, kes töötasid siin vähemalt viis aastat. Mõni neist on saatnud õnnitluskaardi ja teatanud, et ei saa osaleda. Oodatud aukülaliste hulgas on Häädemeeste vallavalitsuse esindajad, haridusasutuste juhid ja koostööpartnerid. Vilistlasi tuleb 250 ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles