Pärnu linnaaednik lahkub ametist

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaaednik Kristiina Kupper läheb Tallinna maastikku kujundama.
Linnaaednik Kristiina Kupper läheb Tallinna maastikku kujundama. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper asub detsembris tööle Tallinna keskkonnaametisse linna maastikuarhitekti ametikohale.

16 aastat suvepealinna ilmet kujundanud Kupperi viimane tööpäev on 9. detsembril. Pärnu järgmine linnaaednik selgub konkursil, mille tähtaeg on 25. november.

Kupper ütles, et otsust Pärnu pealinna vastu vahetada panid tegema nii õpingud Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledžis, kus ta tudeerib kolmandat semestrit maastikudisaini, kui soov õpitut uutes ülesannetes rakendada.

“Viis aastat tagasi polnud ma valmis Pärnust lahkuma, ent nüüd tunnen, et on õige aeg minna,” rääkis Kupper. Ta meenutas, et kui ta 16 aasta eest Pärnu kommunaalametis haljastusspetsialistina alustas, ei teatud Pärnu linnas pea üldse, et selline ametnik olemas on. Nüüd on mõistetud, et linna hea ilme ei sünni iseenesest.

Pikki aastaid Pärnu haljasalasid ja laste mänguväljakuid kujundanud ning heakorraga tegelnud Kupper märgib, et lahkudes jääb maha mitu põnevat projekti, nagu “Lehmad linna” ja rannapromenaadi pikendus, ent lõpule viib need juba uus kärner.

“Minu käekiri on välja kujunenud. Kui tuleb uus linnaaednik, teeb tema asju hoopis teisiti, kui mina olen teinud. Eks mul ole läbi aastate ülemustega vedanud, et nad on mul lasknud võtta ette linnas enamat kui ainult seda, mida näeb ette ametijuhend,” arvas Kupper.

Seni tehtust on linnaaednik enim rahul mullu rekonstrueeritud Rannapargiga, mille uuenduse juures ta oli projekti kirjutamisest avamiseni.

Linna tänavuse pühadeilme kujundab veel Kupper, kuid järgmiseks kevadeks-suveks lillede tellimine ja amplite ning peenarde kavandamine jääb juba mantlipärija teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles