Kalev Vilgats: EKRE valis edurivi (5)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE esimees Mart Helme seadis erakonnakaaslastele eesmärgiks üle 20 koha saamise riigikogu järgmises koosseisus, et Reformierakond ja Keskerakond ei saaks moodustada valitsust omavahel.
EKRE esimees Mart Helme seadis erakonnakaaslastele eesmärgiks üle 20 koha saamise riigikogu järgmises koosseisus, et Reformierakond ja Keskerakond ei saaks moodustada valitsust omavahel. Foto: Lilli Tölp

Läinud laupäeval kogunes Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Pärnumaa organisatsioon keskraamatukogu saali üldkoosolekule. Toole tuli juurde tuua, et kõik saaksid istuda. Jevgeni Ossinovski kirjeldatud “üles äratatud tumedaid jõude” (PM 22.10.) polnud kuskil näha. Ikka meie valdavalt eakad kaaskodanikud.

Kui manipuleeritavate küsitlustega püütakse jätta muljet EKRE toetajate vähenemisest, räägib statistika muust. EKRE hakkab liikmete arvu poolest tõusma kolmandaks erakonnaks Kesk- ja Reformierakonna järel. Isamaa (8622) ja EKRE (8573) kohavahetust lahutab 49 liiget.

EKRE esimees Mart Helme sõnastas lähieesmärgid: jõuda kolmandast kohast kõrgemale ja saada valitsusse ning võtta riigikogus üle 20 koha, et Reformi- ja Keskerakond ei saaks teha valitsust omavahel. Selle eesmärgi saavutamiseks otsustati hääletusega EKRE kohalik edurivi riigikogu valimistel.

Kahtlemata on EKRE andunumaid propagandiste sotside juht Ossinovski.
Kalev Vilgats, arvamustoimetaja

Üksmeelselt veab valimisnimekirja Helme, teine on erubrigaadikindral Alar Laneman ja kolmas on Pärnu linnavolikogu ettevõtjast liige Heldur Paulson. Kokku leiab nimekirjast 11 kandidaati ja kaks varukandidaati. Hääletamistulemused näitasid tugevat toetust EKRE kohalikele juhtfiguuridele. See tähendab, et EKRE 773 liiget Pärnumaal võtavad tõsiselt seatud eesmärke ja valimisringkonnas nr 12 hakatakse püüdma vähemalt kaht kohta.

Tundub, et EKRE-l ei olegi ise vaja väga vaeva näha, sest valimispropaganda teevad ära ülejäänud. Kahtlemata on ekrelaste andunumaid propagandiste sotside juht Ossinovski. Paraku nägid teiste erakondade esimehed tema triki läbi ega soostunud EKREt vande ja üldise boikoti alla panema ega märtriks tegema. Küll toob Ossinovski samm toetajaid EKRE-le. Valijatel, kes on pettunud nii Reformierakonna mõne aasta taguses valitsuses kui praeguses võimuliidus, polegi eriti alternatiive kui anda hääl EKRE-le. Mõistagi juhul, kui üldse otsustatakse valima minna.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles