4H noored tutvusid maaeluga

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4H laagris said noored ratsutada.
4H laagris said noored ratsutada. Foto: Erakogu

Pärnumaa 4H noortel toimus 19.–20. oktoobril Tõstamaal taluteemaline laager, tutvustamaks maaelu ja muutmaks seda nende seas populaarsemaks.

Juba esimesel õhtul ragistati ajusid taluteemalise viktoriini ja humoorika mänguga, mis oli inspireeritud Maire Aunaste saatest “Reisile sinuga”. “Valisime endi seast maamehe, kes hakkas omale naist otsima ja vastupidi,” selgitas lustakat mängu Tõstamaa 4H klubi Positiivne president Keily Kaal. Osalejaid tunnustati meenetega ja publikki ei vaevelnud igavuses, sest naerda sai palju.

Kuigi päike oli juba looja läinud, mindi siiski Tõstamaad avastama hariva orienteeriumismängu abil. Õhtu lõpetas kolhoosipidu, kus kanti kitleid ja kõlasid vanad head lood Eesti artistidelt.

Laupäeval pärast hommikusööki külastati perekond Pärna talu, kus peale pererahva võtsid noori vastu loomad: nii küülikud, lehmad, lambad, kanad kui kuked, kuid enim tähelepanu püüdsid ikkagi hobused. “Ühele sai sadulgi selga pandud ja soovijatele tehti sõidutiirud,” rääkis Kaal. Samuti õpiti ehtsat taluvõid tegema.

Pärnumaa piirkonnajuht Inga Raudsepp õpetas, kuidas ellu viia 4H programmi “Maal on vahva”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles