Galerii: Karusel avati talvekirik

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõikustänupüha teenistusega avati Lääneranna vallas EELK Karuse Margareeta koguduse talvekirik, mille õnnistasid diakon Meelis Malk ja õpetaja Kaido Saak.

Koguduse diakon Malk ja koguduse liige, projektijuht Aili Ilves kirjutasid Leader-programmi projekti, et saada talvekiriku ehitusele toetust.

Ilvese sõnade kohaselt oli hoone – kiriku kabel – olemas, aga sellel ei olnud enam õiget otstarvet. Talvekiriku mõte mõlkus kohalikel üksjagu aega ja koostatud oli kabeli rekonstrueerimiseprojekt, kuid puudus raha. MTÜ Kodukant Läänemaa Leader-programmi strateegiliste meetmete hulgas oli elukeskkonna parandamise meede, hoidmaks piirkonna eripära ja arendamaks teenuseid.

“Leidsime, et meie talvekiriku idee sobib selle meetme alla. Projekti eesmärk on pakkuda usuteenust mugavamates tingimustes ja ühtlasi on rekonstrueeritud kabel, millega on tagatud kultuuripärandi objekti säilimine ja kasutamine,” märkis Ilves.

Projekti maksumus oli 32 660 eurot, sellest toetus 27 660 eurot, peale selle koguduse omaosalus. Töö tegi oli Läänemaa OÜ Resteh.

Karuse kirikut esmamainiti 1267. aastal, keskaja tüüpiline pühakoda on külm ja kogudusel pole võimalust ehitada sinna küttesüsteemi. Esialgne lahendus oligi rajada 15kohaline talvekirik, mille õnnistamisel laulis Martna koguduse koor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles