Linnaisad õppisid raamatukoguhoidja ametit

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Rainer Aavik oleks uut ametitki pikemalt pidanud.
Abilinnapea Rainer Aavik oleks uut ametitki pikemalt pidanud. Foto: Karoliine Aus

Pärnu keskraamatukogus raamatukogupäevade raames katsetasid tunni jooksul uut ametit linnapea Romek Kosenkranius, abilinnapea Rainer Aavik ja Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Lauri Habakuk.

Abilinnapea Rainer Aavik oleks uut ametitki pikemalt pidanud.
Abilinnapea Rainer Aavik oleks uut ametitki pikemalt pidanud. Foto: Karoliine Aus

Esimesena pani end raamatukoguhoidjana proovile Aavik, kes tunni möödudes rääkis, et üsna palju raamatuid sai selle ajaga välja laenutatud. Ta tundis, et võiks teinekordki ametit vahetada. Raamatukogu personal naljatas, et kõigepealt tuleks abimeeril raamatukoguhoidjate palka tõsta ja siis on õige aeg ametit vahetada.

Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Lauri Habakuk esimesed kliendid saabusid paar minutit pärast uuele tööpostile asumist.
Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Lauri Habakuk esimesed kliendid saabusid paar minutit pärast uuele tööpostile asumist. Foto: Karoliine Aus

Vahelduseks lehe toimetamisele ja ajakirjanikutööle sai Habakuk proovida teistsugust ametit, mis samuti sisaldab suhtlust. Kohe paistiski silma, et tegevtoimetaja nautis suhtlust ega piirdunud üksnes tere, aitähhi ja “Head aega” ütlemisega, vaid ikka arendas vestlust. “Kuidas raamat meeldis?” uuris ta naiselt, kes tagastas Harry Potteri raamatu. Küll aga tuli välja, et raamatut luges hoopis tütar, kes lõpuni ei jõudnudki.

Linnapea katsetas, mis moodi on olla teisel pool raamatukoguhoidja lauda. 
Linnapea katsetas, mis moodi on olla teisel pool raamatukoguhoidja lauda. Foto: Karoliine Aus

Linnapeal olid juba poole tunni möödudes nipid-trikid selged, kuidas teha raamatukoguhoidja tööd kiiremini ja lihtsamalt. Enne veel, kui Kosenkranius asus uuele ametipostile, piilus ta kõrvalt, kuidas juba selles ametis vilunud Habakuk toimetas ja pani mõndagi kõrva taha. Inimestes tekitas palju elevust, kui tavapäratu nägu vaatas raamatukoguhoidja laua tagant vastu. Tänu tavapärasest erinevale päevale pääses üks neiu viivise maksmisestki.

Raamatukogupäevad kestavad 30. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles